Stiltewandeling

stiltewandeling

 

Wat super leuk dat je in deze Adventsperiode de tijd wil nemen om deze stiltewandeling te gaan lopen.

Eerst nog wat antwoorden op vragen die wellicht bij je opkomen… ?

 

Een stiltewandeling, wat is dat nu precies?

Dat is een wandeling in stilte, waarbij je niet praat met anderen. Alleen luisteren, lezen én… praten met God. Om tijdens je wandeling verbinding te zoeken met Hem.

 

Kan dat niet thuis?         

Ja, natuurlijk kan dat. Maar soms is het goed om in beweging te komen om Hem te zoeken. Om in de buitenlucht te zijn en los te komen van de dagelijkse dingen.

 

Waar kan ik deze wandeling doen?

Nou, eigenlijk overal. Wij raden je aan om de natuur op te zoeken, door naar een bos of natuurgebied te gaan en daar te wandelen.

 

 Welk tijdstip is het beste? 

’s Morgens vroeg is een goede tijd. Zet je wekker en zorg dat je tussen 8.00 en 9.00 aan het wandelen bent. Dit is vaak het tijdstip dat het  buiten rustig is en de kans dat je veel wandelaars of mountainbikers tegenkomt het kleinst is.

 

 Hoe lang ben ik onderweg?

De wandeling duurt ongeveer 50 minuten. Voor de één zal dat iets langer zijn en voor de ander korter. Je hoeft niet stevig door te stappen om zo ver mogelijk te komen. ? Het gaat om het samen wandelen met Hem, dus neem je tijd.

 

Heb ik mijn mobiel nodig?

Ja, die heb je zeker nodig. Je zult soms dingen moeten openen, om tijdens de wandeling te kunnen horen. Zet wel je mobiel op ‘niet storen’, zodat je ongestoord de verbinding met Hem kunt zoeken. Want berichtjes of appjes kunnen om je aandacht vragen…

Heel graag zouden we met je mee lopen en begeleiden je op deze wandeling. Om je dingen te kunnen aanreiken zodat jij dan kunt volgen en luisteren. Maar dat lukt door alle maatregelen nu niet. Vandaar dat je je mobiel wel nodig hebt, omdat je daar alles op kunt lezen en beluisteren. Ook heb je 4G nodig om iets te kunnen beluisteren.

 

Wat betekenen de icoontjes?

Zet op je mobiel een wekkertje (of neem een kookwekkertje mee) en stel hem in het aantal minuten en ga dan in stilte op pad.

Kijk om je heen en zoek een plekje om te luisteren.

Zoek een plekje om te kunnen lezen en lees de tekst. (Soms komt de tekst nog beter binnen als je het een paar keer leest.)

 Zoek een plekje om te kunnen bidden.

 

Heb ik nog andere dingen nodig?                                                                 

Goede (waterdichte) schoenen waarop je goed kunt wandelen.

Kleed je lekker warm aan.

Oortjes of een koptelefoon, zodat je ongestoord kunt luisteren.

Eventueel een boekje en potlood (doet het bij alle weersomstandigheden) om dingen in te schrijven die bij je binnen komen.

Misschien vind je het lekker om thee of koffie mee te nemen. Zodat je na afloop eerst nog na kunt genieten, voordat je weer naar huis gaat ?

 

Hier kun je de stiltewandeling2020 openen.

Wij wensen je Gods aanwezigheid en zegen toe tijdens je wandeling ♥