-, printable

Een mooi cadeau voor jou!

“Juf, waarom zou je voor Donker gaan, als je ook voor Licht kunt kiezen?”

In de klas hebben we het gezellig gemaakt met veel lampjes en lichtjes. De adventskaarsen staan op tafel en de kerstverhalen worden weer verteld. Het is altijd zo sfeervol in de groep en de kinderen verheugen zich op de nep-openhaard op het digibord. Zie je het voor je? Leuk beroep hoor, leerkracht 😉 Ik verheug me in deze tijd altijd op de waardevolle gesprekken die we samen voeren bij kaarslicht. Je probeert de kinderen altijd aan het denken te zetten en een beetje te prikkelen. Maar iedere keer verbaas ik me er over dat dat ook andersom gebeurd. En deze week kwam deze mooie vraag voorbij: “Waarom zou je voor Donker gaan, als je ook voor Licht kunt kiezen?” Ja, daar moest ik ook even over nadenken, is het zo simpel?

Er is zoveel donker in de wereld, soms valt er ook niet te kiezen voor licht….toch? Dat voelt vaak wel zo. Alle ellende wat we zien op het journaal is vaak zo donker. Soms ervaren we ook zoveel donker dichtbij: in je eigen straat, in je familie, in je eigen gezin of misschien in jezelf.

God is licht en er is in Hem geen spoor van duisternis (1 Johannes 1: 6)

Deze tekst uit de bijbel stelt duidelijk dat God Licht is en dat er bij Hem geen spoor van duisternis is. Ook al is het donker om je heen, God wil je leven letterlijk en figuurlijk verLICHTen. 

Zou mijn leerling dit zo duidelijk snappen en voelen? Misschien denk je nu dat kinderen hier sowieso makkelijker over kunnen denken. Of denken wij soms te moeilijk? Willen we altijd maar vragen stellen, omdat we het gewoon niet kunnen voorstellen? Of zaken uitsluiten, omdat we het niet zomaar kunnen aannemen? Omdat het misschien té gemakkelijk is?.. Deze vraag laat ik bij jou 😉

We hebben speciaal een printable ontworpen met deze bijbeltekst. Een mooi cadeautje voor jou! Print ‘m uit, hang het op of geeft het weg…. klik hier: God is Light1 God is Light2 

Wij wensen dat jij ook mag voelen, ondanks Donker in je leven, dat je voor Licht mag kiezen en dat je God mag ervaren als verLICHTer in jouw leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.