printable

Bidden met je kind

Zaterdag 5 oktober mochten we met kies-connect een workshop geven op de Jongegezinnendag in Aalsmeer. De titel van de workshop was: ‘Dat ruikt lekker’ (Mijn gebed is als een zoete geur voor God). Samen spraken we met ouders en kinderen (6,7,8 jaar) over bidden, deden we ruik-spelletjes (wat is zoet?), lazen we een stukje uit de prentenbijbel wat Jezus ons wil leren over bidden en maakten we geurstokjes om mee naar huis te nemen. Natuurlijk ‘werkten’ we niet alleen over ‘bidden’, maar mochten we ook samen met elkaar bidden.

Omdat zo’n workshop natuurlijk vooral op jonge kinderen gericht is, hebben we de ouders aan het eind van de workshop een blad met ideetjes en/of tips meegegeven. Niet dat we ‘nieuwe dingen’ uitgevonden hebben, maar meer als bewustwording en eventueel wat ideetjes.

Omdat we graag willen delen, zetten we deze week ook de tips voor jullie online in een download: Bidden met je kind

We hopen dat jullie er wat aan hebben. En misschien heb je zelf ook nog een tip of idee. Laat je je reactie dan hier onder achter?

2 thoughts on “Bidden met je kind

  1. Onze kinderen vinden het heel fijn wanneer we bidden voor bijv. De zere geen, buikpijn of de losse tand. Specifiek iets waar ze last van hebben. Omgekeerd komen ze dan ook bij me om voor mij te bidden wanneer ik bijv. hoofdpijn heb. Zo leren ze samen bidden en dat God alles wil genezen.

    1. Wat mooi Mariska dat je je kinderen zo samen leert bidden en vrijmoedig te zijn. Heel waardevol! Voor sommige mensen best lastig om de eerste stap te zetten en om samen te bidden met hun kind. Dank je wel voor deze tip, het maakt bidden heel concreet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.