-, gastblog

Een nieuwe start!

We zijn weer thuis van een heerlijke vakantie.

Om eerlijk te zijn zag ik best wat tegen de vakantie op. Dit komt omdat ik herstellend ben van een overspannenheid, dan zie je toch al snel beren op de weg, merk ik. Maar goed, misschien ben je daar ook gewoon wel een vrouw voor 😉 “Hoe verloopt de reis ernaar toe? Hoe gaat het slapen daar? Hoe houd je het gezellig op de achterbank?’ Allemaal gedachten die me in beslag namen.

Aangekomen op onze vakantiebestemming werd onze dochter helaas behoorlijk ziek en hadden we eerst een aantal dagen regen. Ik baalde er wel wat van, maar al snel knapte onze dochter gelukkig op en brak ook nog eens de zon door. Het genieten kon beginnen! Herinneringen maken en genieten van elkaar en de omgeving. Dankbaar dat het mogelijk is om er zo even tussen uit te gaan met je gezin.

Maar inmiddels is de vakantie weer voorbij en zijn we dus weer thuis gekomen.

Je doet de voordeur open, ruikt de vertrouwde geur van je huis en voor een poosje voelt het alsof je door andere ogen even naar je huis kijkt. Dankbaar realiseer je je hoe goed je het eigenlijk hebt en tevreden kijk je naar je meubels, spulletjes en nog meer troepjes. Maar ook valt het je ineens op hoe ruim je huis wel niet is (want tja, zo’n stacaravan is super gezellig voor 1,5 week hoor, maar erg ruim is het nou ook weer niet :))

Het voelt een beetje als een nieuwe start, uitgerust van de vakantie en weer opgeladen. Kom maar op, ik kan er weer tegen aan! Ik geloof dat ik er zelf ook echt van opgeknapt ben.

Ineens moet ik denken aan hoe geweldig het toch is dat God ons zo ook elke dag weer opnieuw bekijkt door Zijn ogen en je opnieuw ontvangt als je Hem zoekt. Elke dag mag je weer een (nieuwe) start met Hem maken, daar is het nooit te laat voor!

Ik las een mooie bijbeltekst, Sefanja 3:17:

“De HEER, je God, zal in je midden zijn,
Hij is de held die je bevrijdt.
Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou,
in zijn liefde zal hij zwijgen,
in zijn vreugde zal hij over je jubelen.”

Wat een geweldige tekst en wat kwam hij even bij me binnen.
…… verheugd over jou……… in Zijn vreugde zal Hij over je jubelen!

Zoveel houdt Hij van je!!

Wat een nieuwe energie geeft dat om te weten.
Kom maar op, ik ben er weer klaar voor!

 

Wat geeft jou weer (nieuwe) energie?
En hoe heb jij weleens een nieuwe start gemaakt? ♥

We zijn erg benieuwd naar je reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.