-, blog

Wiebeldagen

Soms heb ik van die ‘wiebel-dagen’. Sowieso één keer in de maand ben ik wat wispelturiger en denk ik wat negatiever over mezelf. Deze paar dagen van min-voelen hebben vaak een hormonale oorzaak, maar kunnen soms behoorlijke impact hebben op mijn denken en met name hoe ik over mezelf denk. Daar komt af en toe ook nog een scheutje ‘omstandigheden’ bij en ben ik klaar om met de negatieve spiraal mee naar beneden te gaan. Heel gek dat ik dan niet kan bedenken dat dat gevoel ook weer na een tijdje voorbij gaat. Tenminste….vaak wel, maar niet altijd….

Negatief over mezelf denken wil ik niet, maar gebeurt soms toch: Ben ik wel leuk genoeg? Ben ik wel mooi genoeg? Ben ik wel goed genoeg?

Vorige week hebben we geschreven over de gratis Masterclass van Vrouwzeker over ‘Leven met lef en zelfvertrouwen’. Heb je er ook naar gekeken? Echt een aanrader. We hebben al van verschillende vrouwen gehoord dat ze er wat aan hebben gehad. Ik zelf ook 😉 Je kunt het nog steeds bekijken via deze link.

Terwijl ik daar vorige week zo mee bezig was, kwam er ook nog een andere mail binnen. Deze mail kwam van Joyce Meyer Ministries  en kwam met vijf praktische tips om te helpen in het vergroten van je zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

  1. Spreek nooit negatief over jezelf. Richt je niet op je zwakheden en tekortkomingen.
  2. Vermijd om jezelf met anderen te vergelijken.
  3. Laat God jouw waarde bepalen, maar onthoudt, door Jezus ben je al door Hem geaccepteerd.
  4. Zie je zwakheden in perspectief. Het is goed om te zien waar je moet verbeteren, maar zorg ervoor dat je je groei waardeert. (Deze vond ik zelf zo mooi!)
  5. Ontdek de ware bron van vertrouwen. Stel je vertrouwen in God.

Misschien denk je: Hè gats, wéér een lijstje. Of is het allemaal te voor de hand liggend. Dan is dit misschien nu even niet voor jou. Maar misschien vind je het juist wel een eyeopener en een mooi begin om er mee aan de slag te gaan. En als het zelfs zo mag zijn dat je heel graag wil werken aan je zelfvertrouwen, maar het lukt je niet alleen, laat het ons dan weten (anoniem mag ook). We willen je graag helpen en eventueel doorverwijzen naar goede professionals. Je bent hierin echt niet de enige!

De mail sloot af met een gebed. Het raakte mij. Je hoeft het niet alleen te doen. Ook niet tijdens ‘wiebel-dagen’.

God, dank U dat u mij accepteert zelfs wanneer ik moeite heb mijzelf te accepteren. Help mij de goede kwaliteiten die U mij heeft gegeven te erkennen en op U mijn vertrouwen te stellen om mijn tekortkomingen in perspectief te zien. Amen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.