-, blog

Een nieuwe lading PODCASTS!

Hoe kun je blijven groeien in geloof? Dat is een vraag die we vaak horen in deze tijd. Wij merken zelf dat een podcast ons daar kan bij helpen. Daarom zijn we weer even op zoek gegaan en delen graag wat we hebben gevonden.

 

1. Als eerste noemen we de podcasts van de Amerikaanse spreekster Joyce Meyer. Niet omdat ze beter is dan de rest, maar omdat we veel naar haar hebben geluisterd de laatste tijd. De podcasts, want er zijn verschillende namelijk, bevatten spreekbeurten en bemoedigende woorden. Haar verhalen zijn kwetsbaar, eerlijk en toe te passen in de dagelijkse praktijk. Hier kun je er eentje vinden.
2. InSight is een jongerenbeweging voor iedereen die zich jong voelt. Ze organiseren zelf evenementen om op een toegankelijke en moderne manier het evangelie te verspreiden voor deze doelgroep. Een van de manieren is sinds kort ook via een podcast, InSight de Podcast, waarin een aantal teamleden verschillende onderwerpen, feitjes, statements en belevenissen bespreekt. Het is te vinden op oa  Spotify of Google Podcast.

3. Voor vrouwen die geestelijk, privé en zakelijk willen groeien, is er een podcast van Elsa Schaddelee: Called for Greatness. Zij wil vrouwen inspireren om te doen waarvoor God ons roept, namelijk: opstaan en een krachtig en moedig leven leiden. Zij gelooft dat Hij ons roept om ook echt iets te gaan doen met de dromen en verlangens in ons hart. En dat je juist daardoorheen Gods liefde en karakter kunt laten zien aan de mensen om je heen. Haar podcast vind je hier.

4. Dit Dus! Een 12- delige podcast waarin theoloog Kees van Ekris en geloofsgenoot en host Rosa Douma in gesprek gaan met niet (meer) gelovige gasten over hun levensvragen. Samen zoeken ze naar de betekenis van christelijke thema’s, en door het bevragen van elkaar ontstaan er nieuwe inzichten over bijvoorbeeld vergeving, genade, recht en onrecht. Open, eerlijke en kwetsbare gesprekken die raken aan de kern van ons bestaan. Je kunt ze hier vinden.

5. De muziekgroep Sela, maakt ook een podcast. Muzikanten en schrijvers bespreken elke afleveren één Sela-lied. Je hoort niet eerder vertelde verhalen, krijgt tips en trucs voor het gebruik van de liederen in de kerk, ontmoet de makers en je krijgt een kijkje achter de Sela-schermen. Elke twee weken op maandag een nieuwe aflevering. Hier kun je ze vinden.

6. Ook over muziek gaat de podcast Rock my soul van Rogier Pelgrim. Deze gaat over de haatliefde verhouding tussen geloof en popmuziek. Hij onderzoekt deze verhouding in de muziek. Vroeger werd Rock & Roll nogal eens met de duivel geassocieerd. Hoe komt dat toch? Tegelijkertijd zijn er eigenlijk best veel hits die over God gaan. Hoe zit dat dan? Hier kun je het vinden.

Voor ieder wat  dachten we zo 😉  En heb jij nog een podcast die we echt moeten beluisteren… laat het ons weten!

Hoe gebruik jij een podcast in je geloofsleven? ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.