-, blog

Waardevol kindercoaching

Wat zou ik graag alle zorgen bij mijn kinderen weg willen nemen. Dat ze hun hele leven geen verdriet hoeven te voelen en dat ze altijd onbezorgd en onbevangen het leven door kunnen.  Nou wake up moedertje!!!

Pffff deze wake up-call is ‘blèh’ hoor, vind ik. Dat merkte ik al bij de eerste tranen van mijn kinderen over een ruzietje op school met vriendjes, een telleurstelling over een slecht cijfer, een zere plek op de knie of een kleine afwijzing. Alles vind ik zeer doen als moeder en huil ik het liefst met ze mee. Maar ja, je bent moeder dus moet je ‘goed’ reageren, hen coachen en naast hen blijven staan. Ik vind dat best moeilijk.

Als je kinderen nog zwaardere kwesties voor hun kiezen krijgen (bijvoorbeeld een scheiding, een rouwproces, als ze faalangstig zijn of andere problemen ervaren) en je zelf soms niet meer ‘goed’ kunt reageren of ook geen goede antwoorden hebt, dan moet je jezelf af vragen of je het als moeder (vader/ouders) nog allemaal alleen moet doen. Met andere woorden of je hulp in moet schakelen van derden. Ik (wij) kwam op zo’n punt. In een vorige blog schreef ik over een goede bokscoach die ons hielp in de zomervakantie.

Na de zomer kwamen we in contact met een hele lieve, geschikte kindercoach van Waardevol-kindercoaching:

Kinderen groeien en ontwikkelen zich. Dat gaat met vallen en opstaan.

Maar soms zit een kind niet zo lekker in zijn vel.
Je kind trekt zich terug of je twijfelt of je kind wel weerbaar genoeg is.
Je kind is vaak boos of heeft juist moeite met het uiten van emoties.
Als ouders kun je het gevoel hebben dat je het zelf niet meer kunt oplossen.
Je hebt een steuntje in de rug nodig.
Een kindercoach gaat spelenderwijs met je kind aan de slag.
Waar heeft dit kind behoefte aan?
Welke talenten en kwaliteiten heeft dit kind die kunnen bijdragen om tot oplossingen en inzichten te komen.

En wat hebben onze kinderen veel aan de gesprekken met haar! Ik ben daar zo dankbaar voor. Ongestoord kunnen ze, zonder ouders, hun verhaal kwijt. Krijgen ze tips hoe ze met situaties om kunnen gaan en daarbij houden ze een goed gevoel over zichzelf. De kindercoach zit in het ‘team’ van de kinderen en ondersteunt mij als moeder (ouders).

Is het erg om hulp te zoeken voor je kind als je het zelf niet weet? Ik merk om me heen dat veel ouders zich daar voor schamen. Ik vind dat ab-so-luut niet iets om voor te schamen. Je wilt het beste voor je kind en daar mag je alle hulp bij inschakelen die er maar is. Als ouder kun je het gewoon niet allemaal weten.

En daarom wil ik dit graag met jullie delen en ‘onze’ kindercoach, haar praktijk, onder de aandacht brengen:

“Waardevol – kindercoaching” is een laagdrempelige en gemoedelijke praktijk die voor ondersteuning en begeleiding naast kinderen en ouders wil staan. Iedereen is welkom met kleine en grote vragen.

Heb jij zelf ervaring met een goede kindercoach? Wil je dat met ons delen?♥

Bron: website: waardevol kindercoaching

1 thought on “Waardevol kindercoaching

  1. Onze dochter gaat hier ook heen. Ze heeft hier ook heel veel aan! En ik sluit me aan bij deze blog.
    Soms weet ik het ook even niet meer. En dan is het heel erg fijn dat ze bij waardevol kinder coaching kan zijn wie ze is. Kan zeggen wat en hoe ze dingen voelt. Het is echt waardevol!!! Als ouder vind ik het heel mooi om te zien hoe het haar ontwikkeling helpt. Heel dankbaar voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.