-, blog

Sfeerimpressie stilte wandeling

Afgelopen zaterdag maakte mijn wekker me vroeg wakker. Oeh, ik vond het echt even lastig om er uit te gaan en had nog graag even in mijn warme bed willen liggen. Maar de stilte wandeling zou vandaag zijn, die we in samenwerking hadden georganiseerd met Annemarie Stek, dus vol moed ging ik er uit. Terwijl het buiten nog wat donker was, zette ik de waterkoker aan en smeerde mijn broodje. Alles in huis was nog in rust. Ook was er buiten nog niet veel bedrijvigheid…

Na een klein ritje kwam ik aan bij de bossen naast het Klooster van Ter Apel. Het was nog een klein beetje schemerig, maar het klooster was prachtig verlicht. Wauw… dit was het vroege opstaan al waard! Toen alle deelnemers zich hadden verzameld op de parkeerplaats gingen we op weg, het bos in, in stilte…

stilte 3

Ja, het motregende. Soms viel er een dikke druppel in je nek van de bomen. En ja, we hadden ons lekker warm aangekleed. En ja… het was goed! Bijzonder om met een groep stil te zijn. Annemarie Stek, onze gids tijdens de wandeling, zei het bij het begin:Alleen stil zijn is soms al indrukwekkend. Maar met een groep stil zijn is nog indrukwekkender.’ En dat klopt.

Het was bijzonder om met elkaar deze wandeling te maken. Eerst even wennen 😉 maar daarna… heerlijk. Af en toe stonden we letterlijk even stil, om te luisteren naar een gedicht, een stuk uit de bijbel of een lied. 

De omgeving sloot er fantastisch bij aan.

stilte 2

s

Omdat het eigenlijk niet uit te leggen is hoe het was hebben we gelukkig foto’s 🙂

Hopelijk hebben we de sfeer op je over kunnen brengen en wie weet ben je ook enthousiast geworden om een keer een wandeling in stilte te maken, om verbinding te zoeken met jezelf én God!

Lukt het jou om stil te zijn? ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.