-, blog

Knockout? Echt niet!

Ik was nog nooit in zo’n zaal geweest. Rijen handschoenen, grote bekers in een vitrinekast en tig hangende zakken aan de kant. Ik dacht dat de agressiviteit me misschien aan zou vliegen, maar niks was minder waar. In de hoek hing de ring klaar om naar beneden getakeld te worden. Mijn kinderen en ik waren er klaar voor, klaar voor onze eerste boksles!

Soms als het leven je pittiger tegemoet komt dan verwacht, komen er mensen op je pad die je absoluut niet verwacht, maar die je blijkbaar heel erg nodig hebt. Sowieso is dat altijd wonderlijk (ik geloof niet in toeval 😉 Eén van deze mensen was onze bokscoach Johann.

Ik belde naar een boksschool in Assen of we er voor even terecht konden om onze energie kwijt te kunnen en even ‘lekker’ op een boksbal te kunnen slaan. Dat leek me nou zo’n heerlijke uitlaatklep! Na een kort gesprek kwam ik er achter dat er in deze boksschool niet alleen fysiek getraind wordt, maar dat er juist ook mentaal wordt getraind. Op allerlei vlakken! Van weerbaarheidstraining tot emotieregulatie met behulp van boksen. Dit laatste sprak mij wel aan: niet alleen flink ‘rammen’ op een boksbal, maar ook met de juiste tips/vaardigheden de toekomst beter tegemoet gaan. Dit was wat we nodig hadden deze zomer.

En daar stonden we dan. Zoon in zijn voetbalpakje, dochter in haar dansbroek en ik in mijn te wijde, uit de mode geraakte sportbroek van tien jaar geleden. Maar we stonden er! Naast de flexibiliteit, kennis en kunde van bokscoach Johann werden we ook iedere keer weer verrast wat boksen en de juiste vragen en opdrachten met je doet. Voor ons alle drie waren het waardevolle lessen (ieder op onze eigen manier). Onze coach schatte goed in welke onderwerpen aan bod moesten komen, zoals: hoe ga je om met stress, vertrouwen, zelfvertrouwen, druk, verdriet etc En dit alles met boksoefeningen tussendoor.

Ja, ik heb flink voor aap gestaan, de kinderen hebben me goed uitgelachen als ik de boksbal weer te zachtjes ‘aaide’ volgens hen. Ook in de boksring werd ik flink ingemaakt door mijn zoon. Naast de serieuze toon hebben we dus ook veel lol gehad met elkaar.

Toptip!!!!!

Het is even ‘anders’ om te schrijven dat ik deze zomer een andere manier van ‘verbinding’ nodig had. Maar ik wil zo graag met jullie deze tip delen! Ik, wij hebben er zoveel aan gehad. Misschien is het iets voor jezelf, familie of vrienden, alleen of samen. Dit is zo’n praktische manier van hulp. Ook voor kinderen! En ook voor ouder en kinderen samen. Dit kunnen enkele lessen zijn of een lang traject. Wat je/jullie nodig hebben. Hulp op maat. Meer informatie (en nog meer mogelijkheden en onderwerpen) kun je vinden op http://www.mentalprogress.nl/ onderdeel van boksteam Assen. (Nee, ik heb geen aandelen. Ja, ik ben heel enthousiast als ervaringsdeskundige 😉

Naast de bokscoach zijn er nog meer bijzondere ontmoetingen geweest de afgelopen tijd. En ik geloof dat er ook nog meer komen. Hoop dat ik dat met jullie kan en mag delen. Wordt vervolgd! Voor meer vragen of opmerkingen hierover, of wil je zelf iets delen dan mag je ons ook altijd een bericht sturen♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.