-, blog

Klaar om tot rust te komen?

Ik zit op de bank met een schaaltje allerlaatste paaseitjes naast me. Ik ben van plan om ze eens lekker allemaal op te eten. Pasen is tenslotte weer geweest…

Even een rust momentje, een beetje scrollen door onze mail en kijken of er nog wat ‘leuks’ tussen staat. We krijgen iedere week veel tips en ideetjes binnen en soms is het ook echt de moeite waard om het met jullie te delen. Want dat is wat we graag willen doen: delen en connecten (blijkt ineens wel een modewoord te worden: connecten/verbinden, maar modewoord of niet: wij blijven het belangrijk vinden). Mijn oog valt op een mailtje van de EO. Een uitnodiging:

Doe mee: vijftig rituelen van Pasen naar Pinksteren

Bij deze vijftig rituelen van Pasen naar Pinksteren helpen we je om elke dag een moment stil te staan. Elke zondagochtend tussen Pasen en Pinksteren ontvang je een mail met zeven korte dagelijkse rituelen voor die week. In nog geen tien minuten per dag word je opgeladen, aan het denken gezet of uitgedaagd. 

Reis met ons mee, langs de verhalen van een aantal personen in de Bijbel die betrokken waren bij het verhaal van Pasen en Pinksteren. Mensen die geloofden in een nieuwe dag. Bij deze rituelen gebruik je al je zintuigen: je leest, wandelt, luistert en proeft. 

Hé, wat een leuk initiatief. Ik doe namelijk niets ‘bijzonders’ tussen Pasen en Pinksteren. De paaseitjes gaan op, aanmelden voor de pinksterconferentie Opwekking (yes dat kan dit jaar weer!) en verder wat genieten van de vrije daagjes tussen deze twee feesten in. Verder niets bijzonders of ergens bewust bij stil staan, dat heb ik al voor Pasen gedaan, in elk geval geprobeerd. Het maakt me wel nieuwsgierig en ik meld me toch even aan om te kijken of het wat is.

Na de gratis aanmelding krijg ik gelijk een mailtje in de mailbox. En word ik geconfronteerd met de vraag: Klaar om tot rust te komen? Dat weet ik nog niet helemaal zeker, maar de momenten die ze voor deze week klaar hebben staan, spreken mij wel aan: luister mee, lees mee, doe een ritueel, kies een lied, bekijk een recept… Elke dag een kort moment.

Wie weet is het iets om de komende weken te proberen, ook al zal het mij denk ik niet elke dag lukken. Maar zoals al eerder gezegd, komen er weer veel vrije dagen aan tot aan Pinksteren. Een paar momenten om tot rust en/of bezinning te komen zou dan toch zeker wel moeten lukken.

Lijkt het je ook wat om te proberen ga dan naar Vijftig rituelen van Pasen naar Pinksteren

Heb je ook een mooie tip wat hierbij aansluit, laat je het ons dan weten in een reactie? We hebben nog een mooie tip om te delen. Maar die bewaren we voor een volgende blog;)

 

Bron: EO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.