-, blog

Kiezen uit eigen kast

Alsof ik het allemaal niet al druk genoeg heb, ben ik deze week begonnen met een online cursus Capsule Wardrobe. Ooit van gehoord? Nou ik pas sinds een paar weken. In deze lockdown-tijd ben ik begonnen met flink op te ruimen en dat opruimen past nu ook in de fase van mijn leven waar ik in zit. Dus hoppa een cursus ‘kledingkast opruimen’ past daar goed bij! Ik denk maar zo: een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd!

Ik hoor je denken dat je het bijzonder vindt dat ik daar dan een cursus voor nodig heb. Ik snap dat je dat denkt, maar dit is niet zomaar een cursus. In deze cursus leer je je kledingkast zo samen te stellen (met 30 eigen kledingstukken inclusief schoenen en jassen) dat het allemaal kledingstukken zijn waar je echt blij van wordt en die ook echt bij je passen (qua stijl, combinaties en kleur). Dus op ontdekkingsreis (in mijn eigen kast) en ook flink wat ‘weggooien’.  Ik weet niet of het me gaat lukken om maar 30 kledingstukken over te houden, maar ik ga het proberen! Het lijkt me namelijk heerlijk om mijn kast open te kunnen doen, er voor te staan, geen keuzestress te hebben, geen vele miskopen te zien en iets aan te trekken waar ik me goed bij voel. Want daar draait het natuurlijk allemaal om!

Als je je goed voelt van buiten, dan helpt dat ook van ‘binnen’.

Tijdens het voorstelrondje (besloten instagramgroep) dacht ik dat er allemaal vrouwen zouden zijn met een overvolle kledingkast. Maar niets was minder waar. Er stelden zich juist vrouwen voor die te weinig in hun kledingkast hebben hangen, omdat ze jaren niet ‘toe zijn gekomen aan zichzelf’ (door drukte die kinderen met zich meebrengen, zichzelf weg te cijferen, moeilijke fases in hun leven kennen, een veranderde lichaam, zichzelf niet waard vinden om aandacht aan zichzelf te besteden). Ik schrok daar van! Dit lijkt dus ‘maar’ een opruimcursus, maar uiteindelijk ben je flink bezig met je gevoel over jezelf. En daar neem je dus nu even extra de tijd voor.

Ik ben zo benieuwd hoe het me zal vergaan de komende tijd. Durf ik naar mezelf te kijken wat het beste bij me past? Durf ik tijd voor mezelf te nemen? En kom ik achter mijn eigen stijl (wat nu bij me past in deze levensfase) en weet ik wat voor kleurtype ik ben (weet jij dat? Leuk hoor, even googlen, dan heb je al snel wat tips).

Eén ding weet ik wel, ongeacht welke kleuren of kleding mij het beste staan (of ik een winter-, lente-, zomer- of herfsttype ben) volgens mij ben ik sowieso wel een enthousiast en leuk type. Haha, ik doe mijn best! En daar doe ik het voor 😉

Zelf ook aan de slag, zonder cursus? Op Youtube zijn heel veel filmpjes te vinden over een ‘capsule wardrobe’. Heerlijk even kijken en tijd besteden aan jezelf! Jij bent dat waard!

You are more precious than rubies (Spreuken 3:15)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.