-, blog

Jochem Myjer was mee!

Helaas, Freek is ingeruild! Jarenlang was Freek Vonk onze trouwe metgezel op vakantie, maar dit jaar mocht hij niet meer mee. (stiekem heel blij mee, want de zin: ‘Ik ben Freek, ik ben bioloog’ waren we, niks ten na dele van hem, al héél lang zat! ) We hadden afgelopen zomer een nieuwe (opgelegde) vakantievriend en zijn naam is Jochem Myjer! Al zijn bekende hyper-grapjes en liedjes werden weken lang geluisterd en ein-de-loos herhaald  door onze kinderen. En zo waren we in plaats van met z’n viertjes dit keer met z’n vijfjes op pad. Ten minste, dat voelde zo.

We hadden gekozen voor een lange campervakantie (niet in deze mooie oranje hoor ;). Het leek ons heerlijk om samen ‘on tour’ te zijn. Een paar jaar geleden hadden we dat ook al eens geprobeerd, maar toen wilden onze kinderen het liefst op één camping blijven en met andere vriendjes en vriendinnetjes de zomer meemaken. Vooral onze zoon vindt dat gezellig: op de camping en spelen, spelen, spelen. Voor ons was dat natuurlijk wel ‘gemakkelijk’, maar dat is niet helemaal ons idee van ‘samen op vakantie’. Gelukkig zijn ze nu oud genoeg en wilden ze ook wel eens een rondtrek-vakantie meemaken. Samen stippelden we de route uit en was de voorpret groot!

We bedachten om naar Barcelona te gaan en onderweg natuurlijk veel tussenstops te maken. Camp Nou, de bouwwerken van Gaudi en La Rambla zaten al op ons te wachten! Met een camper met e-readers, zwemkleding en lekkere dingen gingen we op pad.

En wat ik me er van voorstelde, zo was het ook! 24/7 bij elkaar zijn, was erg gezellig. Ja, ik moest wat vaker mee zwemmen, pingpongen, spelletjes doen en nog meer spelletjes doen. Maar dat was het helemaal waard, want we kwamen nog meer toe aan samen praten, delen, vragen en…..lachen.

En daarrrrrr kwam onze nieuwe vriend Jochem om de hoek kijken. Onze kinderen hebben ontdekt dat ze dezelfde humor hebben. Natuurlijk wordt er in het dagelijks leven ook gelachen in ons gezin, maar onze kinderen zo veel samen te zien lachen, was geweldig! Via Storytel, een luisterapp, had ik de een na laatste show van hem gedownload, zodat ze die (eigenlijk mijn man en ik) onderweg (af en toe doorgespoeld, dat wel) konden luisteren. Eén keer, had ik bedacht. Nou dat werden dus meerdere keren met als gevolg dat wanneer de show niet ‘aan’ stond, ze letterlijk alles na konden vertellen en spelen. Af en toe had ik wel een beetje spijt, maar om te zien dat mijn kinderen samen zo veel lol konden hebben met elkaar was wel het allerleukste van deze vakantie (sorry Gaudi!)

Samen doen, verbindt. Samen lachen, tot tranen toe, verbond ons deze vakantie des te meer! Bedankt vakantievriend, Jochem! Tot de volgende keer…..misschien!

 

Waar kun jij samen met anderen van genieten? ♥ 

 

Mocht je ook de shows van Jochem Myjer willen luisteren met je kinderen, het is niet echt geschikt voor jonge kinderen en af en toe moet je de show ‘doorspoelen’ ivm volwassenhumor en taalgebruik.  Ik ben ook niet verantwoordelijk voor de inhoud 😉 en bedenk vooral: ieder heeft zijn eigen gevoel voor humor!
Ook eens een camper huren? Wij hebben dat gedaan via de site Camptoo.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.