-, blog

In een grote bubbel

Ik zit heerlijk met een kopje koffie in mijn hand, op het bankje voor ons huis, te genieten van de zon op mijn gezicht. De kinderen spelen in het gras tikkertje met de buurkinderen. Ik hoor de vogels fluiten en…  ik geniet. Oeps… mag dat wel? Want ons land is in de greep van Covid-19. Terwijl ik op mijn bankje zit merk ik daar nu niks van. Dit voelt zo dubbel, want ik weet natuurlijk heel goed wat er aan de hand is.

Het is net of ik in een grote bubbel leef…. 

Tja, we zijn nu een dikke week verder en ik ben er nog niet helemaal aan gewend. Het is en blijft een rare tijd. En wij hebben thuis twee bubbels. Eén luchtbel waar de kinderen en ik in leven en de luchtbel waar man-lief in leeft. Hij gaat elke dag naar het werk , maar zit daardoor in een hele andere ‘wereld’ dan wij. En gaande de week merkte ik wel dat dat af en toe lastig is. Wat voor ons thuis logisch is geworden, is voor man-lief nieuw. Wat voor hem nog gewoon is, is voor ons nu ‘ongewoon’. Zo logisch, maar soms ook zo lastig. Het irriteert me dan namelijk, dat hij het niet ‘snapt’.

Als je in verschillende bubbels leeft, is het belangrijk om elkaar ‘toe te laten’. Door verbinding met elkaar te maken. Door te praten, te delen en/of uit te leggen. Vooral dat laatste is voor mij wel een dingetje. Ik ga er dan zo snel vanuit dat hij wel ‘snapt’ hoe het thuis er nu aan toe gaat. Want dat is toch logisch? Nee, dat is het dus niet.

En wat als je allemaal in dezelfde bubbel leeft?

Ook dan blijft het belangrijk de verbinding te zoeken. Wat misschien lastiger is, omdat je constant op elkaars lip zit. Misschien heb je dan juist minder zin om verbinding te zoeken, omdat je elkaar al wel ‘zat’ bent. Op de site van LOVE UP kwam ik wat goede tips tegen. Terwijl ik ze las, bedacht ik me dat ze eigenlijk voor iedereen werken. Ik koos er een paar uit, wie weet kun je er wat mee 

  • Creëer een prikkelvrije hoek/ruimte. Toon het goede voorbeeld en trek jezelf erin terug wanneer je merkt dat je emotioneel overprikkeld begint te raken. Woon je klein, dan kun je ook voor een slaapmaskertje en koptelefoon kiezen. 
  • Kleed je elke dag aan. Ja serieus, hoe gemakkelijk is het om je uiterlijk enigszins te verslonzen als er toch niemand (behalve je gezin) is die je ziet. Als je je goed voelt heeft dat enorm veel positief effect op de stemming van je omgeving  
  • Spreek een behoefte altijd uit in de vorm van een wens, niet in de vorm van een verwijt. “Jij laat de kaasschillen altijd op tafel liggen!” klinkt heel anders dan: “Ik merk dat ik er zo blij van word als jij de kaasschillen opruimt!” 
  • Spreek tegen elkaar uit hoe blij je bent dat je deze crisis doormaakt met de mensen van wie je houdt. Benoem daarbij van wie je houdt en liefst ook waarom. Hoewel het wellicht vanzelfsprekend lijkt, blijft het bijzonder dat je juist met je geliefden verbonden bent. (Of het nu dichtbij is of via een schermpje ?) 

 

Heb jij ook het gevoel dat je in een bubbel leeft? Hoe ga jij er mee om? ♥

 

bron: LOVE UP

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.