-, blog

Houd vol, Hij laat niet los!

De pannen staan op het vuur. Terwijl ik sta te roeren in de pan, luister ik naar het gitaarspel van onze dochter. Ze heeft weer een nieuw lied als huiswerk meegekregen. Nieuwe noten of akkoorden vragen altijd oefening; doorzetten totdat je ze onder de knie hebt. De ene week gaat dat oefenen makkelijker dan de andere. Herkenbaar… zo ging het vroeger met mijn muzieklessen ook. Als de lessen makkelijk waren ging het oefenen vanzelf. Maar als er pittige opdrachten bij zaten, wilde ik niet altijd doorgaan, totdat ik ze ‘perfect’ kon spelen. Ongeveer was ook wel goed 😉

Houd vol

Terwijl ik verder met het eten ga, moet ik glimlachen. Het lied wat ze speelt heet; ‘Houd vol’. Wel toepasselijk bij mijn mijmeringen. Het lied heeft een duidelijke boodschap.’ Zal ze dat door hebben? Zal ze de betekenis snappen? Hoe zal zij de tekst interpreteren?’, vraag ik me af.

Houd vol, houd vol,

Hij laat niet los.

Wij hebben al meer momenten gehad in ons leven dat we moesten doorzetten. Momenten dat we wisten dat we moesten vol houden, maar eigenlijk niet meer wilden.  Gewoon, omdat we dachten dat het toch niet zou lukken. Dus waarom dan doorgaan?!

Op zulke moeilijke  momenten zocht ik steun bij anderen. Zij wisten, door ervaring, wat ik doormaakte. Doordat ik merkte dat er meer mensen zijn die dingen lastig vinden gaf dat hoop! ‘O gelukkig, ik ben niet de enige!’ Ik kreeg weer moed om door te zetten, door de bevestiging. Aangemoedigd door de mensen om me heen. ‘Zij waren er ook sterker uitgekomen, dus dan gaat dat mij ook vast lukken!’

En nu wij zijn omringd

door zoveel helden die ons voor zijn gegaan,

nu geven wij niet op.

Het zijn de schouders waarop wij mogen staan.

Het lied heeft misschien nog geen betekenis voor onze dochter. Gelukkig maar! Natuurlijk; oefenen voor een toets, een nieuw nummer instuderen, tafels leren; leren fietsen…. Bij al die dingen moet je ook vol houden. Maar hoe ouder je wordt, hoe lastiger de uitdagingen kunnen worden. Des te belangrijker het wordt om ze met anderen te delen. Om steun te zoeken! Om het niet alleen te doen. Want samen kun je meer, samen sta je sterker!

We hopen dat wanneer het voor jou lastig is, je ook mensen om steun vraagt. Door (hoe eng het soms voelt) je verhaal te doen bij iemand. Door te vragen om met je mee te denken of door alleen maar te luisteren, zodat je de uitdagingen vol moed aan mag gaan.

Terwijl het eten bijna klaar is hoor ik het refrein. Een tekst om nooit te vergeten!

God is voor ons, God is naast ons,

God is altijd om ons heen.

Laat maar komen wat hierna komt,

want Hij laat ons nooit alleen

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.