-, blog

Hoe overleef ik mijn TikTok tiener?

Ik kijk rond in de klas, terwijl de groep bezig is met een toets. Vanuit mijn ooghoek zie ik opeens twee armen bewegen. Ik wil er eerst iets van zeggen, maar zie dan dat het kind nog steeds geconcentreerd aan het werk is. Hij heeft het waarschijnlijk niet eens door dat hij zijn armen beweegt, bedenk ik me. Want even later kruist hij het antwoord aan op antwoordenblad. Dat is pas multitasking 😉 Wanneer hij zijn pen neerlegt, doet hij opeens nog een paar bewegingen en het dansje is ook af. Check. Dan gaat hij verder met de volgende opdracht. De bewegingen die hij deed horen bij ‘het’ bekende TikTok dansje wat de afgelopen tijd populair is in de groep. We komen het regelmatig tegen 🙂

Tik-Tok is niet meer weg te denken uit de levens van veel kinderen en tieners. Maar ja… wat is het eigenlijk? Gewoon een app met leuke dansjes toch? Maar niet iedereen kan altijd genieten van die dansjes en mobielmomenten van zijn of haar tiener.

Gelukkig heeft Beam een gratis download voor opvoeders gemaakt met als titel: ‘Hoe overleef ik mijn TikTok tiener?’. En naast deze download hebben ze een speciale editie van hun magazine op het gebied van sociale media. Zodat je je in alle rust kunt inlezen in de wereld van Tik-Tok, Snapchat, Twitch en Insta. Een wereld die razend snel veranderd. Er staan interviews met christelijke TikTokkers in, het gaat over cyberpesten, privacy en ook gaan ze slimme trucjes van Instagram niet uit de weg.

Meer info bekijken of aanvragen van het materiaal kun je hier doen.

Bron: EO BEAM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.