-, blog

Help! Quarantaine!

Heb je er wel eens over nagedacht wat je zou gaan doen als je in quarantaine moet? Ik wel. Op een zonnige dag had ik me heel wat dingen voorgenomen om te doen als we ons ooit ‘op moeten sluiten’.

Dan zou ik lekker in de tuin gaan om flink te bewegen. Want tja, gezonde buitenlucht en bewegen is super voor je lijf, hoofd én weerstand. Ik zou ook gewoon positief blijven denken en me niet zo bezig houden met de eventuele besmetting, want dat zou me toch niet helpen. Ik zou leuke spelletjes gaan spelen met de kinderen en er een fijne tijd van maken. Ja, ik zou er helemaal voor gaan.

Dus……

Afgelopen week hoorde ik dat ik in quarantaine moest. Net voordat we de Passion gingen kijken, kregen we het bericht dat er een groep van school in quarantaine moest. En aangezien ik ook met een aantal van deze leerlingen in contact was geweest, moest ik dus ook.

Ik heb het verhaal van de Passion gevolgd, maar ondertussen zat ik de afgelopen dagen na te gaan. Met wie heb nog meer contact gehad? Waar ben ik geweest? Wie moet ik eventueel inlichten? Wat betekent dat voor ons gezin? En alle ramp-scenario’s schoten door mijn hoofd. Hoezo positief blijven?!

Mijn mobiel en ik werden weer eens een eenheid. Want tja, ik wilde wel graag weten hoe het er verder voorstond met mijn collega’s en leerlingen van school. Hoezo je er niet veel mee bezig houden?!

En dat buitensporten? Euhhh… tja, op de een of ander manier kon ik me er niet toe zetten.

De spelletjes dan? Ook weinig van gekomen. Wel hebben we samen films gekeken en geklust. Man-lief is bezig een bus om te bouwen tot camper en er moest nog geschilderd worden. Gewoon heen en weer met je verfroller en op de achtergrond een muziekje of podcast. Ik vergat mijn voornemens en ik vergat mijn mobiel. Ik had me dit niet voorgenomen, maar het was heerlijk! Een prima manier om de quarantaine door te brengen.

Als er niks aan de hand is neem je je soms van alles voor en heb je (soms) een mening over wat anderen doen in bepaalde situaties. Maar als het dan zover is, dan ben je gewoon mens en reageer je toch anders dan je misschien had voorgenomen. En dat is niet erg.

Want onzekerheid doet iets met je. De periode waarin je moet wachten op een uitslag kan erger zijn dan te horen krijgen wat de uitslag is, omdat je er nog niks aan kunt doen. Je moet geduld hebben, het even loslaten. Dat kun je zo gemakkelijk tegen iemand zeggen, maar het zelf doen is echt iets anders.

Mijn testuitslag was negatief!

Een last viel van mijn schouders. En ik neem me voor om een eventuele volgende keer….Tja, dàt zie ik dan wel weer 😉

 

Herkenbaar? ♥

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.