-, blog

Goed nieuws: het gaat door!

Oh wat ben ik dankbaar! Door alle drukte rond het virus wat ons land in zijn greep heeft, was ik het bijna vergeten. Dagelijks stroomt mijn mail en WhatsApp vol met berichten over de situatie in ons land en werk, dat ik er niet eens meer mee bezig was. Het was al bijna helemaal naar de achtergrond geduwd. Maar gelukkig dacht ik er weer aan en besefte me: dit gaat wel door!

Misschien snap je er nog helemaal niks van, daarom zal ik bij het begin beginnen.

Na de afgelopen weken in een intelligente lockdown te zitten, kregen we te horen dat de maatregelen verlengd worden. Oef….lastig. Begrijp me niet verkeerd, ik snap het helemaal. Maar oh, wat mis ik het knuffelen van mijn ouders, familie en vrienden. Het voelt zo asociaal om met een grote boog om mensen heen te lopen, om afstand te houden. En al die zorgen die we hebben om de zieken, de zorg, de economie, ons land. Maar goed… we houden vol en zetten door.

Toen kwam ook het besef van al die andere dingen die nu niet door gaan. Geen Opwekking. Geen EO-jongerendag. Oef, dat vonden onze kinderen (en wij ook) erg lastig te accepteren. Ze hadden zich er zo op verheugd. Geen avondvierdaagse, geen Koningsspelen en Koningsdag. En tja, hoe moet het dan met het schoolreisje? En… En…

Lastig is het om te accepteren dat zoveel dingen niet doorgaan, naast al die dingen die we al niet ‘mogen’. Dingen waar we soms zo lang al naar uit kijken, waar we ons op verheugd hebben. Het is dan echt even zoeken naar iets positiefs, want je kunt door deze situatie echt in een negatieve spiraal komen. Je focussen op de dingen die er wel zijn, die je nog kunt doen, dat is vandaag de dag soms een uitdaging.

Maar toen kwam ik er achter dat er wel degelijk iets is wat nog doorgaat! Iets wat niet afgezegd hoeft te worden en waar we allemaal van mogen én kunnen genieten, waar je ook bent!

Pasen gaat door!

Zondag vieren we dat het grootste wonder, het grootste geschenk, voor ons heeft plaats gevonden.  Jaren geleden zaten mensen in verdriet, angst en verwarring omdat ze het lichaam van Jezus hadden begraven. Het was donker om ze heen, er was niks meer positief. De weg die Hij moest gaan was heftig geweest en ze hadden alles verloren….

Maar die dag, drie dagen nadat hij gestorven was, kwam er licht. Een stralend licht, wat niet meer te stoppen was. Het licht had gewonnen van het duister en was krachtiger dan ooit!

Jezus is opgestaan en Hij leeft!

Dus maak die witte kwarktaart of bak een lekkere cake, koop gele narcissen en maak er een feest van! Ga in je mooiste kleren op de bank zitten en zoek op tv of tablet een (kerk)dienst op. Zelfs op afstand mogen we samen vieren dat Jezus leeft en de dood heeft overwonnen! Misschien nu wel meer dan ooit!

 

1 thought on “Goed nieuws: het gaat door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.