-, blog

Een toren van Duplo…

Misschien komt het er nu wel meer dan ooit op aan.’ Die gedachte schoot door mijn hoofd terwijl ik de nieuwe ‘regels’ rond Corona hoorde. Opnieuw veel besmettingen, waardoor we weer meer op afstand moeten blijven en minder contact met elkaar zullen hebben. Pffff…..

Wij hebben een tijd geleden bij een avond over geloofsopvoeding gezeten, georganiseerd door (nu) OpwekkingGO. Het was een inspirerende avond en gaf me stof tot nadenken. Want het is niet altijd gemakkelijk om je geloof over te brengen of Bijbelverhalen door te geven. En misschien merk je nu zelf ook wel dat het, juist nu, lastiger wordt. Bijvoorbeeld om iedereen in huis of jezelf te blijven motiveren om een online-dienst te volgen.

Wat me het meeste van de avond is bijgebleven is een berg duplo. Huh? Ik zal het uitleggen.

Stel dat we een toren gaan maken van Duplo en elk blokje stelt een uur voor. Hoe hoog zou je toren dan zijn als je bedenkt hoeveel tijd je met je kind(eren) doorbrengt per week? Hoeveel blokjes zou je nodig hebben? Eén, twee, tien, twintig of meer?

En stel dat we ook een toren zouden maken van de tijd die je kinderen doorbrengen (brachten) in de kerk of ergens anders met het geloof. Hoe hoog zou die dan zijn?

Oef… Het beeld zegt waarschijnlijk al genoeg. Wordt het dan nu gemakkelijker? Nee. Maar nu dat ene kerk-blokje ook nog wegvalt, komt het er misschien meer dan ooit op aan wat wij gaan doen. Misschien kunnen we de sleur wat doorbreken en hele andere dingen doen om toch met elkaar in verbinding te blijven over het geloof.

Wij zochten wat dingen die je samen kunt doen. We hebben ze niet allemaal uitgeprobeerd, maar ze lijken ons wel grappig om te proberen, om op een andere manier samen bezig te zijn met het geloof of de Bijbel. Want hoe lastig of gemakkelijk je dit ook vind; het samen doen en delen zegt soms meer dan heel wat ‘preken’ 😉

  • Samen de PaasChallenge van Mindcraft doen (het feit dat het geen Pasen is maakt het misschien juist leuker 😉
  • Samen een maaltijd bereiden met eten uit een periode van de Bijbel
  • Een denkstof aflevering van BEAM kijken (zal vast voor gesprekstof zorgen :))
  • Een spel als Triplo spelen
  • Een Henkie-show kijken, gewoon lekker uit school omdat het kan?
  • Samen de natuur in met een mobiel en foto’s maken van wat we zo mooi vinden van Gods schepping

 

Zit er wat bij voor jou? Als je ook nog tips hebt laat ze hieronder achter, want samen weten meer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.