-, blog

Een lekkere frisse wind…

‘Oh het is zo lekker, we hebben de deuren van de winkel even opgezet.’ Terwijl de medewerkster van de winkel met mij aan de telefoon door de winkel liep om mijn bestelling op te zoeken, vertelde ze me dit. ‘Er komt lekkere frisse lucht binnen en mensen zien je weer. Ze groeten als ze langs lopen en we kunnen even een praatje maken als ze de spullen afhalen. Heerlijk vind ik dat. Daar wordt je weer een beetje mens van.’

Ja, wat kun je je weer mens voelen door een frisse wind die even door je huis of hoofd blaast. Dat de bubbel waarin je al een poos zit, even schone lucht krijgt, waardoor je weer fris naar alles kan kijken. Dat kun je letterlijk doen, door alle ramen in je huis open te zetten (en ze te wassen 😉) en de ‘bedompte’ geur eruit te laten waaien. Heerlijk!

Ik las van de week een stukje over de impact van woorden. Wist je dat onze fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid elke dag beïnvloed wordt door de woorden die we uitspreken? Huh? In Spreuken 18:21 staat: Dood en leven zijn in de macht van de tong, wie hem liefheeft, zal de vrucht ervan eten. Dat is best een krachtige uitspraak en het betekent dat:

  • De woorden die wij uitspreken hoop kunnen brengen of wanhoop kunnen veroorzaken;
  • De uitspraken die wij doen ons geloof kunnen opbouwen of angst teweeg kunnen brengen;
  • Wat wij tegen anderen zeggen hen naar beneden kan halen of hen kan opbouwen;
  • We door onze gesprekken onze aandacht op Gods beloften kunnen richten of onze problemen kunnen bekrachtigen.

Waarschijnlijk weet je dit wel of klinkt het logisch. Want we hebben allemaal wel eens ervaren dat positieve woorden meer opbouwen dan negatieve. Maar hoe vaak vergeten we het ook weer en blijven we hangen in die ‘bedompte’ sfeer. Op de een of andere manier is dat gemakkelijker.

We kunnen dus ook figuurlijk een frisse wind laten waaien in ons hoofd en leven, door te letten op de woorden die we uitspreken. Alleen kost dat moeite, je moet er iets voor doen. Zoals je ervoor kunt kiezen om je ramen open te zetten of niet, kun je er ook voor kiezen om met de kracht van je woorden jouw leven te voeden en richting te geven. Door hoop, opbouw en Gods beloften over jouw leven en die van een ander uit te spreken. Is het makkelijk? Nee, maar het is zeker de moeite waard!

Stel dat je vandaag even een moment neemt om te bedenken wat je allemaal al hebt gezegd (of gedacht) en je zou dat op papier zetten. Wat zou je zien? Welke richting zouden je woorden opgaan? En ben je daar blij mee? ♥

 

bron: Joyce Meyer, de kracht van je woorden.

Als je er meer over wil horen, raden we je deze video te kijken van Joyce Meyer. Ze legt precies uit wat de kracht van woorden in je leven kunnen doen.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.