-, blog

De goed-genoeg-ouder…

Ouderschap…. dat is iets prachtigs. Dat werd me deze week weer duidelijk toen ik filmpjes terug keek van onze kinderen van de afgelopen jaren Sint Maarten vieren. De stralende gezichtjes, het enthousiasme waar mee (of niet) gezongen werd, de voortanden die misten… Vol trots en dankbaar keek ik naar onze kleine schatjes. Maar op de foto’s is natuurlijk niet te zien dat het soms ook vermoeiend of lastig is om kinderen op te voeden. Vooral als je alles goed  wil doen, terwijl je ook wel weet dat dat niet mogelijk is.

Daarom sprak de titel van het nieuwe boek van  Michelle van Dusseldorp en Willemijn de Weerd ons ook zo aan; ‘De goed-genoeg-ouder’. We hoorden over dit handboek over hoopvol opvoeden tijdens een interview bij ‘Bij Jorike’.

“Geen enkele ouder is perfect, zegt Michelle. “Er zijn momenten dat je uit je slof schiet omdat je moe, chagrijnig of hormonaal bent. Dan moet je ook tegen je kinderen zeggen dat je daar spijt van hebt, dat je het niet zo bedoeld had. Het repareren is veel belangrijker dan het altijd goed doen. Je bent gewoon mens, het kan niet áltijd goed gaan.”

Het boek hebben we nog niet, maar we delen graag het interview met jullie 😉 Veel luisterplezier!

 

Kun jij accepteren dat het soms goed genoeg is wat je doet? ♥

 

Bron: Groot Nieuws Radio

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.