blog

Wat zou er gebeuren als..

Heerlijk even tijd voor mezelf. Ik pak dan graag wat oude tijdschriften tevoorschijn of blader in boeken met mooie plaatjes en foto’s voor inspiratie. Mijn oog valt op een oud artikeltje in een christelijk blad over gezin en geloof. Hee, heb ik dit ooit eerder gezien? Ik kan het me niet herinneren, maar de titel nodigt me uit om verder te lezen.

Wat bid je voor jongeren?

In de bovenbouw van de basisschool waar ik werk, merk ik dat de kinderen, jonge tieners, al veel vragen hebben over het geloof. Vaak nemen we daar de tijd voor om bij stil te staan. Helaas heb ik niet overal een antwoord op, maar het gesprek mag er zijn, vragen mogen er zijn en ook twijfels mogen er zijn.

In mijn tienertijd was het zo belangrijk om bij een groep te horen. Je zocht anderen op die dezelfde muzieksmaak hadden, op Dr Martens liepen (In alle kleuren! Ja toen ook al!) of dezelfde kledingstijl hadden. Voor mij was het ook belangrijk om bij een jeugdgroep te horen die dezelfde vragen had over het geloof als ik. Die heel graag God wilde leren kennen en met wie je ook op zoek mocht gaan naar waarheden en onwaarheden. Als tiener gingen mijn gedachten alle kanten op, voelde ik me onzeker en liet ik me ook (bewust en onbewust) beïnvloeden. Wat ben ik dankbaar dat er 2 lieve betrokken tienerleiders in mijn leven zijn geweest, die mij als jongere een beetje op weg wilden helpen. Hun huis stond altijd open voor gezelligheid, gekkigheid, lol en avontuur, maar zeker ook voor  serieuze vragen en gebed.

De vraag uit dit  artikel ‘popt’ weer op: Wat bid jij voor jongeren?

“Bedoel je misschien voor jongeren in de kerk? Voor de kinderen in de klas? Voor jongeren in mijn familie …ik hoor mezelf denken, en weet het antwoord heus wel…Ik wil bidden voor jongeren die op mijn pad komen èn ook die al in mijn hart zitten.

Bidden voor jongeren; ik vind het best moeilijk, welke woorden zal ik gebruiken? Jammer genoeg is het een oud artikel wat ik lees en het gratis boekje met 70 inspirerende gebeden voor jongeren van is niet meer leverbaar. Gelukkig staat onderaan de bladzijde een laatste vraag:

Wat zou er gebeuren als we elke dag tien minuten voor drie jongeren bidden? 

Deze voorbeeldgebeden sluiten de bladzijde van het gelezen stukje, het helpt me (ons) misschien een beetje op weg:

  • Ik bid dat ze allemaal een vriend(in) vinden die ze nieuwsgierig maakt naar Jezus.
  • Ik bid voor rust voor onze jongeren. Rust in hun hoofd in tijden dat er veel van ze verwacht wordt en er veel op ze afkomt.
  • Ik bid dat ze kunnen praten over schaamtevolle dingen en dat ze zich daar niet alleen in hoeven te voelen.
  • Heer, wilt U de jongeren vasthouden die christelijk zijn opgevoed, maar U zijn kwijtgeraakt? Wilt U mensen op hun weg brengen die van U getuigen, die Uw liefde laten zien, waardoor ze U weer terugvinden? Dank U wel dat U niet loslaat wat U eens bent begonnen!
Wauw wat een boeiende vraag…wat zou er gebeuren? Wij gaan het proberen om te bidden voor jongeren in onze omgeving. Durf jij die uitdaging ook aan te gaan?♥

2 thoughts on “Wat zou er gebeuren als..

  1. Top Marleen, we vinden het zelf ook een hele uitdaging hoor en ook lastig om er bewust bij stil te staan in de drukte van alledag. Maar we beseffen ook hoe belangrijk het is om jonge mensen bij God te brengen. Dank je wel voor je reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.