-, blog

Zo anders dan gepland…

Daar stonden we dan, op een parkeerplaats bij een tankstation. Voor onze bus stond de bekende gele bus van de wegenwacht geparkeerd. Twee hoofden bekeken de motor van onze bus. Na wat heen en weer geloop, heel wat vragen over en weer, getest en gekeken, werden de woorden uitgesproken. ‘Nee, u kunt echt niet meer verder rijden, dat is absoluut niet veilig.’

Pffff…

Een jaar geleden begon mijn man met het ombouwen van een bus naar camper. Een droom die hij al heel lang wilde laten uitkomen. En na heel wat uren passen en meten, timmeren, zagen en verven, was het dan eindelijk zo ver: we gingen hem uitproberen! Alle spullen waren zorgvuldig in de camper gezet en we hadden er zin in; op naar de Veluwe! En minder dan drie kwartier later kwam er een einde aan ons avontuur.

Pffff…

Opeens sta je daar te wachten op de vrachtwagen die onze camper weg zou slepen. Van het ‘we-hebben-er-zin-in-gevoel‘ aan het begin van de ochtend was even niks meer over. Hoe snel kan het gaan! We keken elkaar aan en wisten allebei: we gaan niet bij de pakken neer zitten, maar schakelen door en gaan toch! De belangrijkste spullen werden uit de camper gehaald en toen we eenmaal weer thuis waren zochten we een overnachting in een hotelletje. Gelukkig er was nog ergens een plekje en een uur later zaten weer samen, maar nu in onze auto, opnieuw op weg naar de Veluwe.

Toen we die avond met zijn vieren op het bed lagen, een zak chips doorgevend en kijkend naar de Lego Masters, moest ik toch even slikken. Zo had ik me het weekend echt niet voorgesteld. We wilden er samen op uit, tijd met elkaar en even een andere omgeving. Ik had bedacht dit weekend samen voor de camper te zitten, winterjassen aan en kou kleumen, kaarsjes aan, een spelletje spelen, lachen, genieten en terug naar de basis. In plaats daarvan hadden we twee slaapkamers, een bad, (onbeperkt) wifi en een tv scherm waar je vanuit je bed naar kon kijken. Voor onze kinderen het paradijs, maar voor mij alles wat ik niet wilde.

Pffff…

Ik moest echt omschakelen. Want als ik vast bleef houden aan dat wat ik had bedacht, zou ik het hele weekend balen. Kijken met de bril van teleurstelling was zo verleidelijk, maar die bril zou dan mijn hele weekend verpesten. Ik bekeek mijn kinderen van de zijkant; genietend van elkaar, de tv, de chips en de luxe. ‘Gezellig zo hé mam?’.

Terwijl ik een foto maakte van dit tv-moment, besefte ik me dat ik precies had gekregen wat ik gepland had dit weekend. Samen zijn, genieten van én met elkaar en er even uit. Toen de chips zak me werd aangereikt was ik zo dankbaar. Ja, het kan absoluut anders lopen dan je had gedacht of gepland, maar hoe je ermee omgaat is bepalend voor de uitkomst.

Gaat jouw plan wel eens anders dan gepland? Hoe reageer je daar dan op? ♥

 

2 thoughts on “Zo anders dan gepland…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.