blog

Wij communiceren prima!

‘Wij communiceren prima! Tegen het perfecte aan! Simpel, duidelijk en makkelijk’. Roué Verveer heeft in één van zijn cabaretprogramma’s de perfecte tip voor de vrouw om goed te communiceren met de man en als je die opvolgt, schijnt voor altijd de zon in je huis. Je begrijpt dat ik daar wel eventjes het fijne van wilde weten en daarom keek ik vermakelijk verder naar zijn stuk.

‘Wij mannen communiceren zo: * Je zegt wat tegen ons. * Wij horen dat. * Wij verwerken dat. *En gaan over tot actie. Niets is simpeler, logischer en makkelijker’. Ik begin nu toch wel wat met gefronste wenkbrauwen te kijken. ‘Als vrouwen dit zouden hanteren, zou het allemaal een stuk leuker zijn in het leven! Maar vrouwen weigeren om op deze manier met ons te communiceren! Vrouwen hebben een eigen manier van praten! Vrouwen willen dat we dingen ‘aanvoelen’. Hier komt de tip: Je zal het moeten zeggen wat je bedoelt, want mannen voelen geen moer!’

Wat wordt er in dit stuk heerlijk overdreven ingegaan op de communicatieverschillen tussen man en vrouw. En ook al is dit he-le-maal niet juist, Roué liet het publiek flink lachen, want het onderwerp was zeer herkenbaar!

Hier in huis is het ook herkenbaar. Mijn man wil alles wel voor mijn doen en neemt ook zeer geregeld huishoudelijke taken op zich. Ik ben daar erg blij mee. (En nu komt de: maarrrrrr) Maar hoe komt het toch dat zijn sokken nooit in de wasmand belanden? Hoe komt het dat hij er dagelijks gewoon over heen stapt en hoe komt het dat ik ze juist altijd wel zie liggen. Al zuchtend (en soms mopperend…sorry waar gaat het over) gooi ik ze dan maar bij de was. Als ik de tip van Roué ter harte neem, moet het goed komen: * Ik ga zeggen dat hij zijn sokken in de mand moet doen. * Hij hoort dat. *Hij verwerkt dat. *En gaat daarna over tot actie. Haha, wat zou dat makkelijk zijn! En raar ook! Zal het dan goed komen?

Dit is heel flauw natuurlijk. Mannen en vrouwen zitten nou eenmaal soms op verschillende golflengtes. Maar sommige zaken (zoals sokken in de wasmand) zijn natuurlijk niet om ons druk over te maken. Toch is het best handig om eens meer te weten te komen over deze verschillen en hoe je ze zou kunnen ‘overbruggen’.

Kijkje vooruit

In de Love up-week die wereldwijd georganiseerd wordt van 7 tot 14 februari organiseren wij een geweldige aftrap van deze week met een workshop van Cocky Drost in Stadskanaal (locatie Lekker Anderz) “Maar we praten nu toch!?” : Op een ontspannen manier, met een vleugje humor handige handvatten meekrijgen!

Hoe, waar, wat en wanneer dat horen jullie binnenkort van ons! Eén ding is zeker: de toegang is gratis! We hopen dat jullie er bij kunnen zijn! Schrijf de week in je agenda! Wij hebben er nu al zin in! We komen er snel op terug (houd ook facebook en instagram in de gaten voor meer info)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.