blog

What’s in a name?

Ik zat in een grote kring met bijna allemaal bekenden. Het was tijdens een cursus. De cursusleidster wilde toch graag een voorstelrondje. “O nee, gaan we weer’, dacht ik bij mezelf. Ik heb daar altijd zo’n hekel aan. Ik ga niet naar een cursus om iets te horen wat ik al weet. ‘Stel jezelf voor, door iets over je naam te vertellen’, ging ze verder. ‘Mijn naam?!, wat moet ik daar nu over vertellen?!’. Ik had echt even geen idee. Je naam….

De eerste deelnemer begon en mijn tegenzin was helemaal weg. In twee minuten had ik wat nieuws geleerd over een bekende van mij! Bijzonder om de verhalen achter de naam te horen. Sommigen vonden hun naam vroeger vreselijk, maar nu trots waren dat ze vernoemd waren. Anderen konden de betekenis van hun naam ook uitleggen. En al luisterend kwam ik erachter dat de naam helemaal bij de persoon paste! Bijzonder.

Zelf ben ik vijf uur lang na mijn geboorte Hester genoemd. Maar mijn moeder besloot dat die naam niet bij mij paste. Dus het geboorteformulier werd veranderd en het werd Maaike. Mijn vader keek mijn moeder verbaasd aan. ‘Ja, ze is nu eenmaal een Maaike’, was haar reactie daarop. Heerlijk, want ik voel me als een Maaike en niet als een Hester.

Een naam kan dus weergeven wie je bent. Misschien niet direct vanaf je geboorte, maar op een bepaald moment wel. Of de naam geeft iets weer over je familie of de omstandigheden waarin je bent geboren.

Hoe zit dat bij jouw naam?

Toen wij gingen zitten om een naam te bedenken voor ons Blog kwamen er veel opties voorbij. Maar we wilden sowieso iets met verbinding. Want dat is wat we willen. Verbinding tussen mensen, tussen mensen en God, tussen relaties. Maar soms is die verbinding even weg of hangt hij aan een zijden draadje. Dan moet je kiezen.

Kiezen of je de verbinding wilt versterken of dat je het zo laat.

Kiezen of je dat zijden draadje weer dikker wilt maken.

Kiezen of je de telefoon pakt om even te bellen.

Kiezen of je in je relatie gaat investeren.

Kiezen om met je kind samen iets te gaan doen.

Kiezen of je samen hulp zoekt omdat je er samen niet uit komt.

Kiezen om in actie te komen.

Als je dan de keus hebt gemaakt om te verbinden, betekent dat nog niet dat het direct ‘goed ‘is. Er is een stap gezet in de goede richting. Maar er is ook werk aan de winkel. Want elke dag moet je dan opnieuw een keuze maken om er mee verder te gaan. En wanneer de verbinding goed is, moet je hem onderhouden.

Wij hebben dit zelf ervaren. Wij weten hoe lastig het is, dat het soms hard werken is. Maar we hebben ook ervaren hoe prachtig het is als de verbinding versterkt is. En zelfs nog wel dikker dan hij ooit was!

Daarom kozen we voor de naam: kies-connect!

 

Hoe is dat bij jou? Sta jij op een punt waarop je moet kiezen? Kiezen of je in verbinding blijft of dat je hem misschien verbreekt. ♥

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.