-, blog

We’ve got new mail!

Onze mailbox stroomde deze week weer vol met leuke (meestal) gratis suggesties/ cadeautjes. Deze keer zijn het veel dingen over Advent (gelukkig gaat dat gewoon door !) en die willen we natuurlijk graag met je delen 🙂

 

Goud

Allereerst kregen we mail over een eenmalige magazine Goud‘. Dit blad wil je als opvoeder inspireren voor ‘gouden momenten’ met jouw kind en de Bijbel. Het is een uitgave van het NBG die jullie willen helpen in een reis met de Bijbel. En als toetje krijg je naast het magazine ook nog zes mails met de laatste blogs, podcast en nieuwe inzichten.

In Goud Magazine vind je:

  • Inspirerende praktijkverhalen van bekende christenen als Eline Bakker en Freek van der Brugge
  • Antwoorden op de 10 veel gestelde vragen over kind & Bijbel
  • Een diepte-interview met pedagoog Maartien Hutter over kindertheologie
  • Inzicht in de geloofsontwikkeling van jonge kinderen
  • 5 verhalen uit de Top 5 kinderbijbels
  • 10 praktische Bijbel leestips

Het is gratis en je kunt het hier bestellen.

 

 

 

Via het NBG kun je ook nog een gratis Adventskalender aanvragen. Dit jaar is het thema ‘Vrede op aarde‘. Voor veel mensen zijn die woorden uit het Lucas-evangelie onlosmakelijk verbonden met Kerst. Het zijn woorden vol hoop, maar ze roepen ook vragen op. Aan de hand van de Bijbelteksten en kunstwerken in deze adventskalender gaan we op zoek naar antwoorden. Gaandeweg ontdekken we hoeveel de Bijbel te zeggen heeft over vrede met de mensen om ons heen, over vrede in ons hart en vrede met God.

Een kans om dagelijks even een moment stil te staan en je te laten inspireren door de kunstwerken, Bijbelteksten en overdenkingen. Je kunt hem hier bestellen.

 

Ook stichting Red een Kind geeft dit jaar een Adventskalender uit. Deze kalender is er eentje voor het hele gezin. Elke dag is er iets te beleven, van verhalen tot muziek, van knutselen tot koken.

Deze kalender is ook gratis en je kunt hem hier bestellen.

 

 

Wil je wat meer dan alleen een kalender dan nodigen we je uit om even op deze site te kijken. Het is de site van Studio Sprankel waar we al eerder over schreven. Ook hier hebben ze weer een prachtig project gemaakt om dit jaar thuis toe te leven naar Kerst. Omdat het uit meer dan alleen een boekje bestaat (poppetjes, huisje, knutsel, posters, houdertjes en nog meer) zijn hier wel kosten aan verbonden.

 

Op de site kwamen we ook nog iets anders leuks tegen…. Een decobox met een DIY kerst pakket om zelf aan de gang te gaan om je huis in kerststijl te krijgen. Ook hier zitten kosten aan verbonden, maar wie weet kun je lekker even neuzen en krijg je nog inspiratie om zelf creatief aan de slag te gaan 😉

 

Pffff… genoeg om even te bekijken dachten we zo. Veel plezier met neuzen en inspiratie op doen!

 

Heb jij nog leuke suggesties die we kunnen delen met anderen. Laat dan hieronder een berichtje achter. Samen delen is samen groeien ♥

 

Bron: NBG-Red een Kind- Studio Sprankel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.