blog

Werk aan de winkel!

Mensenlief wat lang! Bijna een kwart eeuw. Als je het zo zegt, lijkt het nog langer. We zijn al een hele tijd bij elkaar. Ooit als verliefde tieners kwamen we elkaar tegen op straat. Het singeltje van Richard Marx werd plat gedraaid en zachtjes zong ik mee: ‘Where ever you go…what ever you do”…Haha, zelfs deze tekst is duidelijk eentje uit de vorige eeuw! En dat lijkt niet alleen lang geleden, dat is lang geleden!

Nu zaten we een tijdje geleden en veel verkeringsjaren later bij een thema-avond van orthopedagoog Bert Reinds: ‘Een huwelijk openen in plaats van sluiten’. We vonden deze titel zo origineel bedacht, dat het daarom alleen al de moeite waard was om naar deze avond te gaan. Daarnaast hoopten we op tips om onze jaren samen nog heel lang te mogen verlengen.

Leuke anekdotes en herkenbare situaties werden deze avond geschetst. Heerlijk samen lachen is altijd een goede start. Echte ‘mannen komen van Mars en vrouwen van Venus-humor’. De tips kwamen ook zeker aan bod. Het waren stellingen waar je over na moest denken hoe het met je eigen relatie gesteld is en hoe het misschien ook anders zou kunnen. Hij stelde dat je relatie is als een soort bouwplaats. Er is altijd werk aan de winkel!

Eén stelling sprong er uit, de laatste die werd aangegeven:

Intimiteit is als cement tussen de stenen

Wow, dit is niet bepaald een onderwerp waar je het uitgebreid met iemand anders over wilt hebben. Met z’n tweetjes natuurlijk wel, maar ook dan is het best moeilijk om alle punten van deze stelling  te benoemen en te bekijken hoe het er voor staat binnen je relatie.

  • Uit je gedachten
  • Uit je gevoelens
  • Vul samen en apart je agenda met activiteiten en ontmoetingen
  • Geef God de ereplaats in je relatie
  • Deel je seksuele wensen

Tja en zo zaten we daar op deze avond. Denkend dat je na 24 jaar verkering het allemaal wel weet. Maar deze vijf punten hadden we niet allemaal onder ‘intimiteit’ geschaard. We realiseerden ons dat sommige punten wel wat meer aandacht verdienden, want komt elk stukje van deze stelling genoeg aan bod? Of vergeten we een stukje(s) en is er werk aan de winkel?

Want dat kan natuurlijk best als je al heel wat jaar bij elkaar bent en de tel al ‘bijna’ bent kwijt geraakt 😉

 

Bespreken jullie deze bovenste punten wel eens met elkaar? Misschien een ideetje tijdens de komende zomermaanden knus in jullie tentje ofzo 😉 ♥

 

Als je nu wel aan de slag wilt, maar het lastig vindt om er ‘zelf’ mee aan de gang te gaan, dan hebben we nog een leuke tip.

Uitgeverij Gideon heeft een huwelijks-challenge. Samen met collega’s én auteurs van de uitgeverij schreven ze voor 40 dagen een stukje. Ze gaan over een uniek aspect van de liefde, mét daarbij een uitdaging. Iets wat je die dag voor je partner mag doen. Soms zit er een vraag bij, een gebedspunt en/of bijbeltekst.  Veel plezier!

Meld je aan via deze link! 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.