blog

We maken er een (Advents)potje van!

Ik ben in huis op zoek naar lichtjes. Achter het schot op zolder moet ik zijn, daar liggen de kerstdozen. Onder heel wat andere spullen haal ik ze tevoorschijn. ‘In welke doos zouden ze nu zitten?’ Zo op mijn knieën, half achter het schot, kom ik tot de conclusie dat ik te weinig ruimte heb om de boel goed te bekijken. Balen, want ik wilde het even snel doen.

Dus haal ik de dozen er toch maar achter vandaan, zodat ik meer licht en ruimte heb om te kijken wat erin zit. De eerste kerstengeltjes komen al tevoorschijn. Ook de knutselwerkjes van kinderen, die ze maakten bij de kleuters, zie ik weer liggen. Een nostalgisch gevoel komt over me. Ik hoef dit jaar echt geen zelf getekende kerststalletjes meer te verwachten. Geen engeltjes meer die bezwijken onder de glitter. Nee, de tijden veranderen.

Terwijl mijn zoektocht naar lichtjes verder gaat, kom ik heel wat ‘adventskalenders’ tegen. Een enkele is gekocht, maar de meeste zelf gemaakt. Ik vond het heerlijk om met de kinderen samen toe te leven naar kerst. En dat begon al op de middag dat we samen de afbeeldingen maakten, die hoorden bij de ‘kalender’. Hier schreven we al eerder over in een blog.

Dit jaar geen geknutsel. Dit jaar heb ik iets gekocht. De adventspot, vol met kaartjes voor alle dagen van advent en kerst. Elk kaartje is voorzien van een vraag die je wil laten nadenken over kerst. En op de achterkant staat een Bijbeltekst.

Heb ik nu echt geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Jawel hoor, maar ik merk dat de tijden veranderen. Ons gezin is toe aan meer denkvragen en minder geknutsel. We leven nu anders naar kerst toe dan vroeger. Terwijl ik door de dozen ga, verlang ik wel even terug naar ‘vroeger’. Maar besef me heel goed dat tijden veranderen. En dat elke tijd nieuwe dingen met zich meebrengt.

Hoe geef jij vorm aan advent? ♥

Wil jij ook graag zo’n adventspot? Dan hebben we goed nieuws!

De Evangelische Boekwinkel in Stadskanaal, biedt je deze pot met korting aan. In plaats van 12,95 mag je het kopen voor tien euro! (zolang de voorraad strekt) Je hoeft alleen de kortingscode: kies-connect2019 te noemen. 

                    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.