-, blog

We hadden een APK!

Daar zitten we dan, tegenover elkaar met elk wat te drinken in de hand. Ons eten is besteld en we kunnen nu even bijkomen. We heffen onze glazen en toosten op een goed gesprek. Op een dappere stap en onze heerlijke relatie. Ja, we zijn blij met elkaar. Terwijl ons eten gemaakt wordt, kijken we terug op het gesprek dat we hier voor hadden gehad. We komen namelijk van Sarah Niessink, waar we net een seksualiteit APK hebben gehad. EEN WAT?

Ja, je leest het goed. We hadden een APK, niet voor de auto, maar voor ons zelf. Huh? Ja, zoals je misschien al wel weet bieden we in de LOVE UP- week een seksualiteit APK aan, samen met Sarah.

Waar is dat nu weer goed voor?

Nou, dat dacht ik eerst ook. Want seksualiteit is zo intiem en kwetsbaar, dat wil je toch niet delen met een ander? Tenminste ik niet. Met mijn vrienden bespreek ik veel dingen, maar hier praat ik nooit over. Dat is iets tussen man-lief en mij.

En toch…

Toch nam ik de (enorme) drempel om mijn man-lief voor te stellen om deze APK te gaan doen. Oeh, wat vond ik dat  lastig, want hoe vraag je dit? Het is wel wat anders dan wanneer ik hem zou vragen mee te gaan naar een nieuwe film. Daarvan weet ik dat het antwoord ‘ja’ is, maar een seksualiteit APK….praten over jezelf…over ons…

Waarom wilde je dat dan?

Ik wil delen waar ik enthousiast over ben en waarvan ik weet dat het waardevol is en denk dat het iets is wat een ander ook kan helpen om meer verbinding te krijgen. En nu zijn we er van overtuigd dat deze APK ook belangrijk is. Omdat seksualiteit een belangrijk onderdeel van je relatie is. Maar ik had ook net zoveel vragen als jij misschien hebt over hoe zo’n APK zal zijn. Dus kon ik twee dingen doen: niks doen en vragen blijven houden of in actie komen, zodat mijn vragen beantwoord worden.

In een relatie bespreek je veel dingen met elkaar; de klussen die gedaan moeten worden, de opvoeding of wat je in het weekend wilt gaan doen. Hopelijk voer je ook gesprekken over jullie samen, over jullie relatie. Momenten waarin je de tijd voor elkaar neemt, omdat je geïnteresseerd in de ander bent, net zoals in de verkeringstijd. En euhhh… hebben jullie het dan ook wel eens over jullie seksualiteit? Wij zitten niet samen op de bank met een kopje koffie en bespreken dit onderdeel van onze relatie. Tja, dat doen we gewoon niet.

Hoe was het?

Na het gesprek, wat een uur duurde, liepen we trots naar buiten. Want in dit uur hebben we gekeken hoe het met ons gaat. We bespraken uit wat voor ‘nest’ we kwamen; hoe we zijn opgevoed op seksueel-gebied. Welke momenten impact hebben gehad op onze seksuele relatie en hoe het nu gaat. Nee, we kregen geen checklist of vragenlijst om in kaart te brengen wat goed of fout was. Het was een open, respectvol en puur gesprek. Natuurlijk gaat elk gesprek anders, want elk stel is anders. Maar hoe spannend het ook is, het heeft ons nog meer verbinding gebracht. En ik kan het je alleen maar aanraden!

 

Zou jij een check met je lief willen? ♥

(Voor meer informatie kun je terecht op onze site of bij Sarah zelf.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.