blog

Wat een ervaring!

 

We waren er helemaal klaar voor! Gewapend met dozen vol enveloppen liepen we over het terrein naar de plek toe, waar we de workshop mochten geven. We trokken veel bekijks. ‘Mam, zie je dat? Iedereen kijkt naar ons.’ Ja, veel mensen keken even op toen we voorbij liepen. Het was dan ook een vrolijke boel; babbelende kinderen en een aantal volwassenen die van alles in hun handen hadden. Op de vele dozen die we droegen stond een tekst: vraag zonder antwoord. Die werd al gelezen. We hoorden wat mensen daar over praten onder de luifel van een caravan. ‘Een vraag zonder antwoord? Huh…. wat voor vraag is dat dan?’ Grappig, zonder uitleg gingen mensen al in gesprek.

Zoals veel van jullie al wisten, mochten wij in samenwerking met Timotheus een workshop geven op de Pinksterconferentie. BE CHALLENGED, samen in gesprek over geloof.

Terwijl onze kinderen helemaal hyper werden, werden wij steeds rustiger. In ons hoofd waren we al bezig met de ouders en de kinderen die we straks zouden ontmoeten. Wat zou de workshop ze opleveren? Zouden ze verbinding kunnen maken met elkaar? Wat heeft God voor ze in petto?

Het feest mag beginnen

De micofoontjes zaten vast, de soundcheck was gedaan, samen met de leiding hadden we gebeden voor leiding… het feest mocht beginnen! Alle ouders en kinderen werden verwelkomd met een high-five door de leden van de band. Ze kwamen enthousiast binnen. En er kwamen heel wat mensen! Wauw, prachtig dat zoveel (groot)ouders het belangrijk vonden om één uurtje te investeren in deze kinderen.

Na het zingen van een aantal liederen mochten wij het podium op. Nu ging het echt gebeuren! En het was… SUPER! Iedereen was betrokken. De kinderen hadden lol, omdat ze een aantal antwoorden sneller wisten dan de (groot)ouders. Er werd gelachen om de filmpjes. Op de dingen die we zeiden werd geknikt van herkenning. We voelden verbinding.

Aan de slag

Toen mochten de enveloppen open om aan de slag te gaan. Wij mochten van het podium en liepen rond voor vragen of hulp. Maar dat was niet nodig. Op een her en der vouwlesje na 😉 Wat werden we stil en genoten we… trotse blikken van ouders naar hun kind, flarden van diepgaande gesprekken, ouders en kind die druk in gesprek waren over een snoepje, gesloten ogen om iets te proeven, lachende gezichten…

Hier doen we het voor!

Na afloop hoorden we de kinderen, spraken we ouders en lag er geen envelop meer in de tent. Alles ging mee naar de kampeerplek. Later hoorden we ook dat het vragenmoment verder was gegaan in het weekend. ‘Mam, we hebben niet alle onderdelen gedaan, dat gaan we thuis verder afmaken toch?!”

Wat een voorrecht om dit te mogen doen. Om dingen aan te mogen reiken waar mensen verder mee kunnen. Waardoor er verbinding ontstaat tussen ouders en kind. En misschien wel ouders onderling. Het smaakt naar meer! We kunnen niet wachten om dit vaker te mogen doen. Dus….. nodig ons maar uit!

Wil je meer informatie over de workshop (of andere workshops) dan kun je die vinden onder de link van Timotheus op onze homepage of ons mailen via ons contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.