blog

Vriendschap een illusie?

Ik ben zo blij met mijn vriendinnen! Ik weet zeker dat vriendschap geen illusie is, zoals er over wordt gezongen in het liedje van Het Goede Doel. Zo dat is er uit. Wat heerlijk om dat zo over het worldwideweb te kunnen ‘schreeuwen’. Ik heb er een paar en die zijn zeer waardevol voor mij. Je kunt ze niet in hokjes stoppen, met ieder apart heb ik weer een eigen band. Zo heb ik vriendinnen van vroeger die nu nog altijd een hele belangrijke rol spelen in mijn leven. Vriendinnen uit mijn studententijd, die nu nog steeds aan mij (en mijn gezin) zijn blijven plakken (en ik graag aan hen!) en zomaar ook wintersport en eet-mates zijn geworden (en meer dan dat hoor…ze lezen mee natuurlijk 😉 Vriendinnen op het werk, die meer zijn dan collega’s. (Fijn om ergens te werken waar je ook vriendinnen hebt) En dan heb ik ook nog een paar ‘Sisters in the Lord’: meiden met wie ik mijn geloof kan delen en alles wat daar mee te maken heeft.

Mijn vriendinnen geven mij vaak echt een goed gevoel. Niet alleen door de gesprekken die we hebben of de dingen die we samen meemaken. Ook de kaartjes die ik mag ontvangen, de brownies bij de voordeur en de bloemetjes op z’n tijd. Maar ik krijg vooral een goed gevoel, omdat ze er voor kiezen om tijd met mij te willen doorbrengen. Als ik dit zo opschrijf, voel ik weer de blijheid die deze vriendschappen met zich mee brengt!

Om een goede vriendin te zijn in mijn volwassen leventje  is best een uitdaging. Bijvoorbeeld tijd vrij maken om gezellig bij te kletsen of een kopje koffie te drinken schiet er regelmatig bij in. Daar kan ik me wel eens schuldig over voelen. Of je komt er achter dat de ideeën die je hebt over bepaalde zaken of keuzes die de ander maakt, niet helemaal overeen komen met je eigen ideeën of verwachtingen. Hoe kom je dan toch dichter bij elkaar? Kies je er dan voor om de ander in z’n waarde te laten of wil je toch de ander overtuigen of overhalen…

Ik zie om me heen, thuis en op school, dat het  ook best lastig is om een goede vriendin te zijn als je nog niet volwassen bent. Ik herinner het eerlijk gezegd ook nog wel van mezelf, toen ik een tiener was. Minder denkend aan gevoelens van de ander, de ander (on)bewust te kijk zetten om de lachers op je hand te krijgen. Of moeten kiezen tussen de ene beste vriendin en de andere….Deze week is het kinderboekenweek met als thema ‘vriendschap’. Mooi om zo even met kinderen hier een weekje bij stil te staan en daardoor ook even te kijken naar mijn eigen vriendschappen.

Als jongere heb je in ieder geval wel veel meer tijd voor je vrienden. Nu moet ik echt plannen en in mijn agenda kijken of er nog ergens een gaatje vrij is. Best erg eigenlijk, vind ik. En als ik dat echt vind, moet ik dus meer tijd investeren. Ik ga het proberen! (ze lezen nu natuurlijk nog steeds mee) Om te  beginnen stuur ik ze in ieder geval een berichtje deze week om te zeggen dat ik super blij met ze ben! Echt een verrijking van mijn leven! En dan maar afspraakjes maken! Ik heb er zin in!

Wat voor vriend(in) ben jij?♥

3 thoughts on “Vriendschap een illusie?

  1. Jullie blog past goed bij het thema vriendschap. Mijn vraag: hebben jullie ook vrienden, dus even geen vriendinnen? Ik heb een paar vriendinnen die een aanvulling zijn op mijn vrienden. Ze reageren anders, zeggen andere dingen en juist daardoor zijn ze waardevol voor mij.

    1. Hoi Pim, wij hebben ook hele goede vrienden en zij zijn zeker ook waardevol in ons leven. Misschien een andere keer een blog over vrienden;)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.