-, blog

Toeleven naar Pasen…

Volgende week is hat al weer zover… De veertigdagentijd gaat van start.

Net als elk jaar hebben we nu ook weer een paar leuke boekjes en een podcast gevonden om deze tijd vorm te geven.

‘Samen op weg naar Pasen’

Het NBG heeft dit jaar een boekje met een leesplan, waarin bevrijding centraal staat. Bevrijding omdat vrijheid niet vanzelfsprekend is. En vrijheid heeft veel kanten. Je kunt je lichamelijk vrij bewegen, maar je toch geestelijk gevangen voelen, en omgekeerd. Ze hopen dat dit boekje je helpt om stil te staan bij de vraag waar en hoe je vrijheid of onvrijheid beleeft. En dat je op het spoor komt van de bevrijding waar de Bijbel over vertelt. 

Dit gratis boekje is hier te bestellen bij het NBG.

 

‘Beloofd land in zicht’

Bijbel Basics heeft ook het thema bevrijding gekozen om toe te leven naar Pasen. God bevrijdde de Israëlieten uit Egypte, waar ze als slaven werkten. Ze gingen vervolgens door de woestijn op weg naar het land dat God hun beloofd had. De bevrijdingsdag noemden ze voortaan het paasfeest. Ieder jaar tijdens het paasfeest denken ze aan de bevrijding terug. Net als voor de Israëlieten is Pasen ook voor ons een feest van bevrijding. We vieren dat we bevrijd zijn door Jezus. En, net als zij, zijn ook wij op weg naar het beloofde land: Gods nieuwe wereld.

Voor thuis is er dit jaar een veertigdagenboekje voor gezinnen. Het boekje bevat voor elke zondag van de veertigdagentijd een verhaal, vragen om over door te praten, liedsuggesties om te zingen en een knutsel om samen te maken. Daarnaast bevat het boekje een bordspel en een aantal kaarten. Met deze kaarten maak je – samen met de knutsels – een prachtige kijktafel. Voor elke zondag is er een kaart en een knutsel om op de kijktafel te zetten. Zo ontvouwt het verhaal van Pasen zich steeds meer.

Je kunt hier meer informatie vinden over het boekje.

 

‘Samen onderweg naar Pasen’

Via de nieuwsbrief van Royaljongbloed kwamen we dit boekje tegen. Een gezinsdagboekje, voor kinderen op de basisschool, met voor elke week een gezinsmoment en zes kortere stukjes met vragen, bijbelteksten, weetjes en creatieve opdrachten. Er zit ook een QR code in voor het spel 30-seconds aangepast voor Pasen.

Op deze site lees je er meer over.

 

’40dagen hier en nu’

Voor iedereen die meer van het luisteren is dan een boekje te volgen, is deze podcast misschien iets. Vanaf as-woensdag (2 maart) biedt ‘40 dagen hier en nu’ elke dag (muv de zondagen) een korte podcast. De afwisselende inhoud kan bestaan uit een overdenking, een bijbeltekst, een verdiepingsvraag, een lied of een kort gebed.

De podcast is praktisch, inspirerend, bemoedigend en prikkelend en wil je helpen om Jezus te volgen in jouw hier en nu. Je kunt hier meer informatie vinden.

 

We beseffen heel goed dat dit maar een heel klein stukje is van het aanbod voor deze veertigdagentijd. Daarom.. als jij nog iets leuks weet of iets wat jou deze periode helpt om toe te leven naar Pasen, dan horen we het graag! ♥

 

Bron: Royaljongbloed, NBG en BB

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.