blog

Tijd voor je lief?

De repetitie van ons combo is afgelopen en we zitten nog even met elkaar wat te drinken. Zoals altijd hebben we heerlijke gesprekken en delen heel wat grappen en leuke filmpjes. Vanavond komt het gesprek op relaties en waarom het zo belangrijk is om daar in te investeren. De meesten van de groep zijn druk aan het studeren en single. Twee zijn net getrouwd en een ander stel is net gaan samenwonen. Ze hebben alle tijd van de wereld. Logisch dat het belang van investeren ze dan ontgaat.

Ik herinner me nog de tijd dat man-lief en ik elkaar hebben ontmoet. Elk moment dat we konden waren we bij elkaar en hadden gesprekken die de hele avond konden duren. Een heerlijke tijd waarin we elkaar leerden kennen. Nadat we getrouwd waren kregen we kinderen. Natuurlijk hadden we van te voren bedacht hoe wij het als ouders zouden gaan doen. In al die gesprekken hadden we dat natuurlijk al besproken, dachten we.

De praktijk bleek iets anders te gaan. We genoten, maar de eerste jaren waren ook een drukke tijd. ‘Tropenjaren’, zoals mijn moeder dat noemde. De gesprekken bleven, maar gingen over de kinderen en dingen die geregeld of afgestemd moesten worden.

Ik weet nog dat we tegenover elkaar zaten in een pizzeria. We hadden een avondje voor ons samen gepland; tijd voor elkaar. Ik keek man-lief aan en dacht; ‘Wat was het ook al weer wat ik zo leuk aan je vond?’ Oeh, die gedachte had ik niet zien aankomen. Want we hadden het toch goed samen? Jazeker! Maar nu begreep ik wel hoe gemakkelijk je uit elkaar kunt groeien. Doordat allerlei andere zaken je aandacht vragen, kun je elkaar uit het oog verliezen. En dat je bewust in alle drukte tijd voor elkaar moet maken.

‘Hoe doe je dat dan; investeren in je relatie?’

Wij zorgden af en toe dat de kinderen op tijd in bed lagen en bestelden dan iets te eten. De tafel werd gedekt, de kaarsje aangestoken, de pizza werd bezorgd en wij konden van elkaar genieten. Ook zetten we een kruis in de agenda bij sommige zaterdagen. Gingen samen op de bank een film kijken of ergens heen. Gewoon plannen, omdat het er anders zo bij in zou schieten. Het lukte niet altijd, maar als we niet zouden plannen zou het helemaal niet lukken.

Wat is het fijn en belangrijk om dit met elkaar te doen; net als ‘vroeger’. En dan is het heerlijk te ontdekken dat we nog zoveel gemeen hebben en soms tot de conclusie komen dat we dingen nog niet alles van elkaar weten. En dat we nog alle tijd van de wereld hebben!

 

Investeren jullie bewust in je relatie? Hoe doen jullie dat dan? ♥

 

Om jullie te helpen nodigen we je uit, in de week voor Valentijn, ergens samen te gaan eten of koffie te drinken. Wij hebben een leuke attentie voor jullie, waardoor je vast en zeker een leuk gesprek met elkaar zult hebben. Lees hier waar je terecht kunt voor onze attentie. We hopen dat jullie er tijd voor vinden.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.