blog

Tienermeiden

Onze dochters werden op hun verjaardag een tiener!

Dat was wel een bijzonder moment… niks geen kleine meisjes meer… beginnende pubers, prachtige kinderen die zich aan het ontwikkelen zijn.

Niks meer samen op de bank zitten en voorlezen uit een prentenboek of samen liedjes zingen van de cd vol met kinderliedjes…. Nee, zelf boeken halen bij de bibliotheek, zelf op de fiets naar vriendinnen, druk in de weer met musically….

Zo mooi om te zien dat onze kinderen groeien, dat ze zelf bewuste keuzes maken, dat ze om advies vragen (ipv vragen wat ze moeten doen of zeggen).

Een ontwikkeling waar wij als moeders dankbaar voor zijn, maar ook met gemengde gevoelens naar kijken…

In de week voor de verjaardag was ik (Maaike) wat aan het kijken op internet. Ik had iets gehoord over ‘Huis van Belle’.

Op de site was ik wat aan het kijken geweest en vond toen een mogelijkheid om een boekje gratis aan te vragen. Een boekje met 100 tips voor ouders die meiden in de tienerleeftijd hebben.

Precies op de verjaardag van onze dochter, kwam het boekje door de bus. Bij het boekje zat een begeleidende brief. De aanhef was:

“Aan de ouders van een prachtige tienerdochter!’.

Nou, de tranen stonden in mijn ogen. Dat raakte mij zo! Ook de rest van de brief raakte mij, maar sterkte me ook!

Op de site lazen we opnieuw de missie van Huis van Belle :

Wij zien dat de wereld overweldigend kan zijn voor meiden. De grote druk die op hen ligt om de juiste keuzes te maken, veel (dreigende) veranderingen in de maatschappij, het gevoel niets te willen missen en alles perfect te moeten doen…In Psalm 139 staat ook dat de Vader alles in al jouw levensboek heeft opgeschreven. Er zijn witte en zwarte bladzijden. We leven meiden zo’n leven voor: met ups en downs maar dicht bij God. Want het leven is het zo waard om te leven!

 Daarom is Huis van Belle er! Wij willen een veilige plek bieden waar meiden eerlijke verhalen horen over het leven en bemoedigd worden in hun geloof. We zijn een luisterend en adviserend oor waar nodig, een grote zus die je bij de hand neemt en geruststelt. Een thuis waar je compleet geliefd wordt zoals je bent. Juist als je niet meer alles van je ouders aanneemt omdat je zelf je mening gaat vormen, zijn wij er.*

O…. wat een bemoediging! Want dat is wat we willen. Een plek, juist op het internet (de plek die aantrekt, maar ook zo vol staat met dingen waar wij onze dochters niet willen) waar ze informatie kunnen zoeken, waar ze kunnen genieten van tips, waar ze kunnen lezen hoe andere meiden het doen…

Maar nu nog even niet! Nu zijn ze nog net te jong voor de site…. denken wij

En dat boekje?! Een aanrader om aan te vragen. Waardevolle suggesties, die we eigenlijk wel weten maar niet doen, om te investeren in de band met je dochter! Op het gebied van haar zelfbeeld, haar lijf, de televisie, kleding, sweet dreams en nog veel meer.

We zullen alvast een tip met jullie delen:

‘Stop in het lunchpakketje van je dochter een kaartje met een persoonlijk complimentje voor haar! Geheid een glimlach bij de lunch! *

Veel plezier met het schrijven van het kaartje!

 

 

Hoe doe jij dat, contact houden met je dochter/ zoon? Wat zijn jullie ervaringen of tips? We horen het graag!

 

 

 

 

* Bron: Huis van Belle

 

 

 

 

4 thoughts on “Tienermeiden

  1. Wat een inspirerende blog! Onze dochter is nog klein, maar de wereld is zo groots, onbekend en vol met uitdagingen. Hoe begeleiden we onze dochter hier in. Vragen die we hier thuis vaak bespreken. Jullie blog neem ik zeker mee in onze opvoeding. Dat ze in alle keuzes die ze maakt de steun, aanwezigheid en liefde van God mag ervaren.

  2. Ik lees met een brok in mijn keel jullie blog. Onze dochter is nog geen tiener, Maar ik ben wel bezig met de vraag hoe moet dat als ze ouder wordt. Hoe gaan en moeten we het aanpakken. Al die onzekerheden. Wat fijn dat ik dan voor inspiratie en tips bij jullie mooie blog terecht kan! Leerzaam en inspirerend. Dank jullie wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.