-, blog

Studiekeuze met BEAM

Gisteren zijn de centrale examens voor het voorgezet onderwijs begonnen. Altijd een bijzonder moment. En bij dat examen hoort ook de vraag: ‘Wat ga je straks doen?’.

Hoe wist jij wat je wilde gaan doen na je eindexamen?

Koos je een opleiding omdat je die gewoon leuk leek of koos je het omdat je ouders het wel wat voor je vonden? Koos je iets omdat je vrienden het ook gingen doen of ging je alleen naar een nieuwe opleiding? Sommigen weten als kind al wat ze willen worden, terwijl anderen blijven zoeken. Wij denken dat het misschien nu nog lastiger is dan ‘vroeger’ om een opleiding te kiezen, hoewel we verwachten dat het juist gemakkelijker is.

Afgelopen weekend kwamen wij een artikel tegen van Beam over studiekeuze. Daarin wordt beschreven dat het inderdaad niet makkelijker is geworden. En dat angst om jezelf te zijn, kiezen voor wat jij wilt ipv wat je ouders willen, bepalend is voor de keuze. Dat jongeren niet kiezen met hun hart, maar voor veiligheid gaan. Ergens is dat logisch, maar ook erg jammer.

Daarom heeft BEAM een studiekeuzetraject ontwikkeld, om jongeren te helpen met het maken van een goed doordachte studiekeuze. Hoe ze dat doen? Een maand lang sturen ze meerdere malen per week een mailtje met tips, podcasts en persoonlijke verhalen en meditaties om te helpen nadenken en te bidden over de keuze, maar bijvoorbeeld ook met een persoonlijkheidstest om te ontdekken wat jouw talenten zijn.

Wij zijn best wel benieuwd naar de inhoud en hoewel onze kinderen er totaal nog niet mee bezig zijn , hebben we ons toch aangemeld. Samen met dochter-lief gaan we ervaren hoe het is. We houden jullie op de hoogte 😉

 

Hoe heb jij het maken van een studiekeuze ervaren? ♥

 

Bron: BEAM

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.