blog

Share a moment!

Met mijn jas in de hand stond ik klaar om de kinderen op te halen. Opeens hoorde ik de voordeur open gaan. Man-lief kwam binnen. ‘Wat doe jij nu hier?’, was mijn eerste reactie. ‘Moet je ergens heen voor je werk ofzo?’ ‘Nee, ik hoef niet weg’. ‘Maar wat doe je dan hier onder werktijd?’Terwijl ik dat vroeg bekroop me een onrustig gevoel. ‘Ik weet het niet precies’, was zijn antwoord. ‘Hoezo, ik weet het niet?, zei ik. ’Doe niet zo raar.’ ‘Nou, ik ben ontslagen’.

Ik greep de leuning van de stoel waar ik bij stond nog steviger vast. Ontslagen?! ‘Doe niet zo ongelofelijk flauw zeg. Dit vind ik geen leuke grap!’ ’Het is geen grap, ik ben net ontslagen’, was het antwoord. Dat moment voelde zo onwerkelijk, ik hoopte dat ik het droomde. Maar helaas. Er kwamen talloze vragen in mijn hoofd. Waarom? Nog meer mensen? Hoe kan dat nu? Het ging toch goed met het bedrijf?

Daar sta je dan. Van het ene op het andere moment is je toekomst onzeker. Dat wat dagelijkse routine is, is weg. Je moet opeens gaan nadenken welke stappen je moet gaan zetten. Stappen waar je helemaal niet over wilt nadenken! En alle plannen die je had gaan aan de kant.

Gelukkig had ik nog een baan en dus inkomen. En had man-lief recht op een uitkering. Maar ja, dat duurt even voor dat dat allemaal in werking is en je het op je rekening hebt staan. Terwijl de uitgaves er al wel zijn. Wij begrepen toen hoe mensen in schulden terecht kunnen komen.

Dit kan echt iedereen overkomen!

Helaas zijn er ook mensen die werken maar die ook financiële uitdagingen hebben. De laatste weken is deze groep ook in het nieuws; de ‘werkende armen’. Zij zijn ondanks een goede baan, koophuis én opleiding toch arm. Een groep die onzichtbaar is voor overheidsinstanties of andere initiatieven. Zij zijn te rijk voor de voedselbank en te arm om iets voor zichzelf te kunnen kopen.

Vorige week noemende we de stichting 46 Dresses al. Zij zet zich in om de vrouwen uit deze doelgroep in het zonnetje te zetten. Het zien en bekrachtigen van hun vrouwelijkheid blijkt een krachtig middel tegen grote stress en onzekerheid. Wij vroegen ons toen af wat wij kunnen doen.

Hoe kunnen wij ons steentje bijdragen?

Margo vertelde ons dat in november en december 46 Dresses ‘weggeef-momenten’ heeft; vrouwen zijn dan welkom in de showroom in Utrecht om compleet in het nieuw gestoken te worden. Ze vroeg of wij dit misschien onder jullie aandacht wilden brengen.

Daarom onze oproep: Ken jij iemand of ben jij iemand die door financiële krapte gaat? Iemand die je daarom in het zonnetje zou willen laten zetten door 46-dresses? Stuur dan je verhaal over haar naar hello@46dresses.com onder vermelding van ‘SHARE’ of klik hier op het aandraagformulier. Op deze manier hopen we nog meer vrouwen te bereiken. Ook kun je natuurlijk contact met ons opnemen voor vragen of toelichting.

Bij ons is alles goed gekomen. Wat waren we dankbaar dat man-lief weer een nieuwe baan had en alles weer ‘rustig’ werd. Maar we kijken nu wel anders aan tegen schulden, armen en werk. Want behalve de financiën doet zoiets zoveel met je eigenwaarde. En dan hebben we de onzekerheid en stress nog niet genoemd. Daarom hopen we dat dit blog ervoor mag zorgen dat nóg meer vrouwen gezien worden en een hoopvol uitzicht krijgen.

 

Wie heb jij in je hoofd na het lezen van dit blog? Wie zou jij kunnen helpen? ♥

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.