blog

De juiste ingrediënten

We hebben heel wat Indonesische snacks klaar. De goudgele loempia’s kijken mij lachend aan, klaar om opgegeten te worden! We hebben er letterlijk een hele dag over gedaan. Mijn vader en ik. ’s Ochtends stond hij klaar met de juiste ingrediënten en z’n tas vol keukengerei (een ‘echte’ kok gebruikt het liefst zijn eigen spullen) en heb ik hem opgehaald om vervolgens te koken bij mij in de keuken. Wat zijn deze dagen belangrijk voor mij. Af en toe spreken we samen af om te bakken en te koken.

We gaan natuurlijk altijd voor een lekker eindresultaat, maar de weg er naar toe is minstens zo belangrijk! Misschien nog wel belangrijker. Door een hele dag samen bezig te zijn, leer ik mijn vader nog beter kennen. Wel gek eigenlijk, ik ken hem al 42 jaar en nog steeds kan hij mij nieuwe dingen vertellen over zichzelf en zijn leven. Tijdens het bakken, roeren, snijden en wachten, komen we van de koetjes en kalfjes op de gesprekken over onszelf.

Samen doen, verbindt 

In onze eerste blog schreven we dat we met onze blogs een zoektocht zijn gestart naar meer verbondenheid met de mensen om ons heen. En hoe we meer in verbinding kunnen komen met onze familie en vrienden. Vandaag werd ik me weer bewust van het ‘samen doen, verbindt’. Samen iets ondernemen wat je allebei leuk vindt om te doen, zorgt dat je dichter bij elkaar komt. Stel je je daarin kwetsbaar en open op (door over jezelf te praten en vragen te stellen aan elkaar, vanuit je hart), dan mag je ook echte verbinding voelen.

Ik ben dankbaar dat mijn eigen vader er voor kiest om verbonden met mij te zijn en in onze relatie wil investeren. Hoe moeilijk is het als dat misschien door lastige omstandigheden niet kan. Dat je geen keuze hebt om te kunnen investeren in een relatie, terwijl je dat wel zou willen. Dat is verdrietig en dat doet pijn. we denken dat dat voor heel veel mensen herkenbaar is (en dan gaat het niet alleen over ouders, maar dat kunnen ook je partner, familieleden of vrienden zijn). We wensen je andere mensen toe die er echt voor jou willen en mogen zijn.♥♥

Hoe zit dat dan met onze zoektocht naar meer verbinding met God?

Jullie zullen Mij zoeken en ook vinden, als jullie Mij tenminste met hart en ziel zoeken. (Jeremia 29:13)

Klinkt wel lastig, maar er staat duidelijk dat àls je God zoekt, Hem ook ècht vindt! Met Hem praten en Hem leren kennen door de bijbel te lezen. Met onze ogen, maar vooral met ons hart. Eigenlijk net zoals de dag in de keuken met mijn vader. Met elkaar praten van hart tot hart, elkaar leren kennen door tijd te investeren. Open staan voor de ander. Je kwetsbaar opstellen en laten zien wie je bent en wat je bezig houdt….de juiste ingrediënten voor verbinding!!

(Ik verheug me nu al op de volgende kookafspraak met mijn vader, want het was een dag met een gouden (bak)randje!)

Wat doe jij om meer verbonden te zijn met God (zou je dat willen?)of de mensen om je heen?♥

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.