blog

Prachtvrouwen

Zie jij jezelf zo? Of anders gezegd…zou je jezelf zo kunnen zien? Een prachtvrouw…klinkt dat niet een beetje overdreven? Ben je dan moedig? Of standvastig? Of heel keurig? Je kunt er vast zelf wel een paar opnoemen; vrouwen voor wie je bewondering hebt hoe ze in het leven staan, vrouwen die na een behoorlijke ‘val’ weer fier opstaan. Vrouwen die voor hun mening uit durven komen of vrouwen die heel erg creatief zijn…ja we zien genoeg prachtvrouwen in onze omgeving..maar eh…ik?

Kijken wij eens in het rond dan zien we bijvoorbeeld de dansjuf van onze dochters. Ze is mooi, sportief, komt voor haar mening uit door te kiezen voor dansmuziek wat past bij tienermeiden. Of onze collega: houdt thuis alle ballen hoog met kleine kinderen. Dan een vriendin: intelligent, erg creatief en heeft eigen humor, nog een vriendin die altijd klaar staat met raad en daad of een hele geduldige buurvrouw met zoveel liefde voor haar kinderen en familie. Ja zo kunnen we nog wel eventjes door gaan. Echt mooie vrouwen.

Er is geen definitie van een echte prachtvrouw…we moeten juist de verschillen vieren. Samen staan we sterker. Soms zien anderen scherper waar jij goed in bent dan dat je dat zelf ziet. Vertel jij wel eens aan een ander welke talenten je in haar ziet? Wat zou dat voor jou betekenen als een ander dat tegen jou zou zeggen? Of voel je je dan te kwetsbaar en wuif je de woorden weg?

Gebed

“Leer mij mijzelf en de ander te zien, zoals U mij en haar ziet’. Een gebed om mee te beginnen, wanneer je het lastig vindt om jezelf als prachtvrouw te zien. Maar ook om je te helpen om andere vrouwen te bemoedigen en te versterken.

Wat een vrouw!

‘Prachtvrouwen’ is ook een initiatief van ZOA ( biedt hulp, hoop en herstel aan slachtoffers van rampen en conflicten).  In hun magazine staat een verhaal van een vrouw uit Uganda: Night Christine. Ze was in Zuid-Sudan toen haar broer voor haar ogen vermoord werd. Ze vluchtte samen met haar zeven eigen kinderen en de 4 kinderen van haar zus uit het oorlogsgebied naar Uganda. Daar probeert ze een nieuw leven op te bouwen. Ondanks haar moeilijke omstandigheden blijft ze op Jezus vertrouwen. Als je haar bemoedigende verhaal en getuigenis wilt bekijken dan kan dat: https://www.zoa.nl/Night/

 

“In de ellende gaf ik mijn leven aan God. De hoop op een goede toekomst die Hij ons belooft, houdt me op de been”.

 

Wat een moedige vrouw met een heftig verhaal! Maar eh….wel een verhaal ver weg……Moeten we het daarom daar dan bij laten?! Of kunnen we hier vanuit ons plekje ook een bemoediging zijn voor vrouwen en op onze eigen plaats een prachtvrouw zijn? Wij vrouwen kunnen altijd zo heerlijk blij met en voor iemand zijn of juist intens verdrietig met iemand meevoelen. We mogen onszelf geven en investeren in onze mede-vrouwen, ver weg en dichtbij. Met aandacht, liefde, gebed, hulp, post….je kunt het vast voor jezelf wel invullen.

Vier het verschil! Samen staan we sterker! Ook jij bent een prachtvrouw!

 

Wil je nog meer inspiratie, bemoediging of getuigenissen zien? Kijk op:

http://zoa.nl/prachtvrouwen

2 thoughts on “Prachtvrouwen

  1. Indrukwekkende blog. En inspiratie voor alle vrouwen. Het is goed om in deze 40 dagentijd voor Pasen stil te worden voor vrouwen die iets door moeilijke omstandigheden blijven vertrouwen op God. Ook Maria is zo’n prachtvrouw in de bijbel. Iedere vrouw kan het zijn. Het zit vaak in kleine onzichtbare dingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.