blog

Pasen in zicht!

Heb je ook weer zo’n zin in het voorjaar? Even mochten we van de zon genieten en de warmte op onze huid voelen tintelen. Heerlijk! Bij het voorjaar hoort natuurlijk ook het geluid van vogels, de bloeiende bloemen en de komst van Pasen. Ben je al weer met Pasen bezig geweest in je gezin? Zelf vinden we het best lastig om er ver van te voren mee aan de slag te gaan. Met Kerst gaat dat veel makkelijker: de versiering, de boom, de kaartjes. Ook de adventskalender die we gelijk aanschaffen tijdens of na Sinterklaas helpt ons om al op de boodschap van Kerst gericht te zijn. Ver voor Pasen liggen de choco-eitjes wel al in de winkel, maar om daar het hele paasverhaal aan op te hangen, nee dat lukt niet.

Hoe leef jij toe naar Pasen?

Dat is voor iedereen natuurlijk verschillend. Er zijn zo veel  manieren om toe te leven naar hét feest Pasen. Maar net als met Kerst werkt het bij ons goed om materiaal in huis te halen. Om een hoekje te creëren in huis waar we iets neer zetten om ons te helpen herinneren aan de weg die Jezus ging voor ons. Waar we stil bij kunnen staan. En wat ons aan het denken zet.

Om jullie (en onszelf) een beetje op weg te helpen, zijn we al wat aan het rondsnuffelen op het web:

Vorig jaar had het NBG (Nederlands Bijbelgenootschap) een mooi boekje om samen met je kind naar Pasen toe te leven. Dit jaar is er weer een mooi exemplaar op de markt verschenen ‘Op weg naar Pasen’, een gezinsdagboek voor de Stille week.

Op de site van ‘Power to the Mama’s’, een platform speciaal voor moeders, hebben we een download gevonden met prachtige platen: ‘Paastafelverhalen’. Dit bestaat uit 5 themaposters, vier verhalen voor de Stille week (of op een ander moment voor Pasen), knutseltips en gespreksvragen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Op de website van Studio Sprankel kun je 40-dagenkaartjes vinden. Voor elke dag in de lijdenstijd een kaartje. Op de kaartjes vind je afwisselend een bijbeltekst, liederen, vragen, kleine activiteiten voor jezelf en de ander, download met knutsels, posters.

Ook voor jongeren vonden we een leuke actie van BEAM. Zij beseffen dat veel tieners en jongeren het druk hebben. Want tussen school, sport, afspraakjes, feestjes, baantjes en andere bezigheden is het lastig om stil te staan bij Pasen. Daarom sturen ze elke dag een appje, van een minuutje, om je te helpen stil te staan bij het grote feest dat er aan komt.

Genoeg om te bekijken en te neuzen, veel plezier!

 We zijn erg benieuwd of én hoe jullie toe leven naar Pasen? Hebben jullie nog leuke tips? ♥

2 thoughts on “Pasen in zicht!

 1. Ook ik zocht naar kaartjes voor de 40-dagentijd en kwam ze tegen bij een leuke site:
  *KLEURVERSJES*
  Voor elke dag een vasten- tip kaartje
  Bv. Vandaag geen broodbeleg.
  Vandaag 3x bidden voor een
  nieuwsbericht.
  Vandaag geen wifi thuis.
  Ziet er prachtig uit!

  1. Leuk Fransje, dat je dit met ons deelt!

   We gaan zeker even kijken, want het klinkt prachtig.
   Leuk om zo allerlei suggesties te krijgen die we met elkaar kunnen delen.
   En daardoor de 40-dagentijd in te vullen wat bij een ieder past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.