blog

On the move…?

Ik wilde zo graag vriendin met haar zijn, maar het is tot op heden niet gelukt. Ik heb het echt geprobeerd, zelfs een paar keer. Maar we spreken absoluut niet dezelfde ‘taal’. Nee we komen met onze vriendschap niet verder dan de voordeur. En dat vind ik zo jammer. Nieuwe schoenen, goede kleding, nee het mocht niet baten en ik baal er (af en toe) behoorlijk van. Behoor jij tot de vriendinnenclub van Evy? Of ken je haar niet? Ze heeft een hele charmante stem, is positief, geeft je opdrachten, maar denkt ook zeker aan ontspanningsmomentjes. Evy, van de hardloop-app!

Lekker werken aan je conditie, heerlijk bezig in de buitenlucht en niet te vergeten: fijn de kilootjes weg rennen. Ja daarom zou ik heel graag samen  willen werken met Evy. Samen vooruit komen.

Zal er ook een app zijn om niet alleen voor je figuur vooruit te komen, maar ook om je figuurlijk verder te helpen? Ik heb me vaak afgevraagd en afgewacht wanneer ik een keer een briefje uit de hemel zou krijgen om te ‘horen’ welke richting ik op moet met mijn leven. Het hoeft niet gelijk rigoureus. Ik hoef niet perse naar de andere kant van de wereld om daar een projectje op te zetten, maar een beetje weten welke richting ik op moet kijken, ja dat zou handig zijn.

Dit doet me denken aan de quote van Martin Luther King:

Als je niet kunt vliegen, ren. Als je niet kunt rennen, loop. Als je niet kunt lopen, kruip. Blijf hoe dan ook altijd vooruitgaan!

Je moet het zelf doen, je moet zelf vooruitgaan. “Als je niet kunt rennen, loop dan'”. Je hebt Evy niet nodig om vooruit te komen. Dit is natuurlijk niet iets nieuws, maar wel zo waar. Als je wat wilt, welke kant ook op, dan moet je zelf actie ondernemen. Die aha-erlebnis hadden wij vorig jaar. We wilden graag wat ondernemen, naast juf-zijn, maar wat? Na een middagje brainstormen en een hele zomervakantie om er over na te denken wat we allemaal hadden bedacht, kwamen we uit op het schrijven van deze blog (met een duidelijke reden te lezen onder het kopje ‘Verbinding’). We wisten niet hoe en wat er bij kwam kijken. Een boekje uit de bieb hielp ons op weg en na wat tips van andere bloggers (op het internet) en hulp van onze mannen, hebben we ons er aan gewaagd. Voordat we voor het eerst op ‘publiceren’ drukten, waren we super zenuwachtig, maar we hebben het gedaan….zelf vooruit gegaan!

Gek dat iets wat je allang wist en eigenlijk ook zo voor de hand ligt, ineens zo binnen kan komen! Als je ECHT verandering wilt, moet je zelf actie ondernemen…. en vooruit blijven gaan! Dit betekent niet dat alle stappen vooruit in één keer goed hoeven te zijn. Want een mis-stap is niet per definitie een stap achter uit.  En laten we eerlijk zijn soms heb je hulp nodig van een Evy of een andere vriendin en daar is natuurlijk ook niets mis mee…vinden wij;)

Heb jij ook een verlangen van verandering of vooruitgang in je hart? We hopen dat je snel de eerste stap gaat zetten ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.