blog

Nog meer verbinding..

Ik staar naar het beeldschermpje van mijn mobiel. Wauw! Snel kijk ik naar de klok. Gelukkig… de kinderen zijn net vrij! Snel loop ik naar het lokaal waar Arilah les geeft. De kinderen komen het lokaal uit en ik laat haar mijn mobiel zien. De workshop staat erop met het promofilmpje erbij. Het is nu écht! Iedereen kan het lezen en zien. We kijken elkaar aan en zijn helemaal enthousiast!

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest. Niet alleen met ons blog. Nee, vanaf september zijn we in de weer geweest met Timotheüs (onderdeel van Opwekking). Het begon allemaal met een telefoongesprekje om informatie in te winnen. En nu zijn we al zoveel verder!

Vorig jaar hebben we allebei een prachtige ervaring met onze dochter beleefd. Tijdens de Pinksterconferentie hebben we een workshop gevolgd; Connecten met God. Het was voor ons allebei zo bijzonder om mee te maken, dat we allebei wisten: hier moeten we wat mee! Na de conferentie kwamen we daarover in gesprek. Want we gunnen dit moment alle ouders! Het was zo mooi om te zien hoeveel verbinding er tijdens de workshop ontstond om ons heen. Ontroerend gewoon!

Verbinding…. dat is wat we zo vaak noemen. Verbinding tussen mensen, tussen ouders en kind, tussen relaties, tussen…  Soms kom je er achter dat er even geen verbinding meer is. Dat de verbinding langzaam aan het verdwijnen is. Maar wat doe je dan? Hoe zorg je dat er minder ruis op de lijn komt? Hoe zorg je ervoor dat je de verbinding weer versterkt?!

Wij merkten dat er tijdens een uurtje, één op één, zoveel verbinding ontstond. Een vader die dichter naar zijn dochter schoof. Een dochter die haar moeder omhelsde. Een vader die vol trots naar zijn zoon luisterde. We kregen er tranen van in onze ogen.

Wat is verbinding belangrijk!

Daarom pakten wij de telefoon. Om in contact te komen met de mensen die de workshop hadden georganiseerd. De bedoeling was dat we er achter zouden komen of wij hier ook zo’n workshop mochten geven. Zodat hier ook meer verbinding mag ontstaan.

Dat mag!

Maar wij mogen nog meer dan dat! Wij mogen dit jaar op de Pinksterconferentie een workshop geven: Be challenged: samen praten over God en geloof! ….. Ja, daar zijn we stil van. Dat hadden we niet gedacht toen we de telefoon in september pakten. We hadden nooit gedacht dat God dit van plan was met ons. Maar wat voelen we ons vereerd!

We zijn druk geweest en er is hard gewerkt door veel mensen. En afgelopen weekend mochten we de proef-workshop geven. Er waren heel wat kinderen met hun ouders.  Vol verwachting keken ze ons aan. Na een echte challenge kwamen er twinkelingen in veel ogen. Er werd gelachen! En tijdens de workshop werd nog meer gepraat. We zagen ouders echt in contact met hun kind of kinderen. Dit hoorden we ook na de workshop. Ze hadden van elkaar genoten. Wauw!

Wat ontzettend gaaf dat we dit straks met nog meer kinderen en ouders mogen doen. Dat wij ouders een klein beetje op weg mogen helpen, zodat zij (nog) meer verbinding krijgen. Verbinding met hun kind! Verbinding met God!

 

We willen heel graag verder met verbindingen leggen door middel van workshops. Heb jij tips voor ons? Waar heb jij behoefte aan? Wat zouden jullie in de kerk of gemeente graag willen? Laat het ons weten, dan gaan we er mee aan de slag! ♥

 

 

1 thought on “Nog meer verbinding..

  1. Lieve Arilah en Maaike,

    Wat is het toch bijzonder gelopen!
    Heel veel succes en vooral plezier wens ik jullie op Opwekking! Ik wens jullie Gods zegen hierin!

    Liefs, Inger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.