-, blog

Nieuwe generatie, nieuwe uitgaven.

Weet jij waar je Bijbel ligt? En hoeveel heb jij er eigenlijk in huis?

Zo maar even twee vragen over het meeste verkochte boek in de hele wereld: ‘De Bijbel’. Ze zijn er in vele soorten, maten, talen en vormen. Van kauwboekjes tot dikke pillen met woorden die we nu niet meer zoveel gebruiken. Ook bij ons thuis zijn er veel verschillende versies in huis. Vooral toen we kinderen kregen is de hoeveelheid Bijbels bij ons snel uitgebreid.

Al eerder schreven we een blog over kinderbijbels, omdat we daar veel vragen over krijgen. Er is ontzettend veel aanbod op dit gebied, maar welke kies je? Wij hebben met elkaar ook veel ervaringen gedeeld op dit gebied, want mond op mond informatie werkt vaak het fijnst. Vooral als je kinderen weer in een volgende fase komen.

Nu zagen we dat er weer een nieuwe uitgave van het Nieuwe Testament komt voor jonge kinderen . Bijbel voor kinderen- op rijm. Eentje geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder. En voordat wij hem ook maar in hebben gekeken, zijn we al fan. Tja, dat komt doordat we van dit schrijversduo al veel kinderboeken in huis hebben. Boeken die we onze kinderen vaak hebben voorgelezen. (Een beetje bevooroordeeld zeg maar ;)) Nu hebben ze een Bijbel op rijm gemaakt. Huh? Ja op rijm. Bijna alle boeken die ze schrijven zijn op een rijm-achtige manier geschreven, net als de boeken van Nijntje, hierdoor leest het heerlijk voor.

En dan is er nog een hele andere Bijbel, de Liedjesbijbel. Twaalf jaar lang, komt er elke maand een deel uit. En niet zomaar een deel, nee eentje met muziek! De makers van deze Bijbel misten eigentijdse kinderliedjes over Bijbelverhalen. Er zijn toch genoeg liedjes hierover, denk je misschien, maar veel van deze liedjes zijn al oud. Dit is zeg maar een nieuwe generatie 😉

Het leuke van deze versie is dat je het ook ‘gewoon’ online kunt vinden. Op de site staan alle delen tot nu toe, met liedjes en voorgelezen tekst. Echt, het ziet er prachtig uit. Dus lekker op de bank met je (klein)kind, een kopje thee en een glaasje ranja en kijken maar!

Ben jij kritisch als het over kinderbijbels gaat, of maakt het je niet veel uit? ♥

2 thoughts on “Nieuwe generatie, nieuwe uitgaven.

  1. In het blad Goud staan hoofdstukken uit 5 verschillende kinderbijbels. Je kan het gratis aanvragen. Zeker een tip als je twijfelt. Wij hebben gekozen voor de prachtige prentenbijbel van Liesbeth van Binsbergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.