blog

Samen doen, verbindt!

Al heel lang getrouwd? Of nog maar net? Van 7 t/m 14 februari is het de week van de ‘Marriage Week’.  De missie van stichting Marriage Week is om mensen aan te sporen te investeren in hun huwelijk. In 1996 is het idee ontstaan in Engeland. Een echtpaar daar werkte beide in een bouwmarkt en zagen daar jonge stellen komen die meer oog hadden voor het assortiment dan voor elkaar. Dat opende hun ogen voor het belang van bouwen aan je huwelijk. Sindsdien is wereldwijd dit initiatief overgenomen en is deze stichting ook sinds 2008 in Nederland actief. Het doel is, zo staat op hun website, de grote waarde van het huwelijk onder de aandacht te brengen en te benadrukken hoe belangrijk het is om daarin te investeren.

Nou, wij zijn al lang getrouwd, maar van deze stichting hadden we nog nooit gehoord! Rond kijkend op hun site lezen we waardevolle tips, activiteiten en nieuwsberichten om te investeren in je huwelijk. En natuurlijk niet alleen deze week. Alhoewel we eerlijk moeten zijn dat het ons met vallen en opstaan lukt om genoeg tijd te investeren in onze relatie. En dat er zelfs fases in onze levens zijn geweest dat we dachten dat het misschien wel een beetje van zelf zou gaan. Herkenbaar?

Vijf pijlers die de stichting noemt die bij kunnen dragen aan een duurzame relatie:

  • Samen cultuur beleven (een concert of museum bijvoorbeeld)
  • Samen eten
  • Samen sporten (of wandelen…)
  • Samen dezelfde belangstelling bevorderen
  • Samen dezelfde levensovertuiging hebben

Samen doen, verbindt!

Deze laatste pijler vinden wij wel een interessant punt. In ons leven, zoals jullie wel kunnen lezen in voorgaande blogs, is onze levensovertuiging, ons geloof (dit is meer dan alleen een levensovertuiging trouwens) heel belangrijk. Wat lijkt het ons lastig als je dat niet kunt delen met je partner. En met delen bedoelen we dat je er ook echt met elkaar over spreekt. Niet alleen maar aannemen dat de ander gelooft ,net als jij. Maar dat je er ook over praat, discussieert, de bijbel leest, en bovenal samen bidt.

In onze omgeving horen we veel dat echtparen het lastig vinden om samen te bidden. Over en met anderen bidden voelt minder kwetsbaar dan met je partner. Gek is dat eigenlijk, het blijkt moeilijk om samen met God en met je liefste te praten. Dit was voor ons ook heel herkenbaar (geen tijd, wanneer begin je, wie start er, niet durven, enz) Met de nadruk op WAS. Want toen onze huwelijks-nood het hoogst was, werd het ons duidelijk dat je SAMEN moet bidden. In je eentje je problemen, zorgen (en ook zeker mooie dingen) bij God brengen is natuurlijk niet verkeerd, maar wil je SAMEN dichter bij Hem komen, dan is niets méér verbindend dan samen je handen te vouwen en je huwelijk in Zijn handen te leggen…in goede en slechte tijden.

Totaal niets nieuws voor de gelovigen onder ons, zal je denken. Maar deze bewustwording is eerlijk gezegd in ons huwelijk best een tijdje weg geweest.

Bovenstaande vijf pijlers zijn inderdaad een bijdrage aan een goede relatie. Liever geven we je ook een mooie tekst mee. We hopen dat deze bijbeltekst je huwelijk mag versterken, want dat is wat we jullie toewensen!

 “En iemand die alleen is kan zich niet verdedigen wanneer hij aangevallen wordt, maar met zijn tweeën houd je stand. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken.” Prediker 4:12

Het is makkelijk om te erkennen dat twee samen sterker zijn dan één. Maar twee mensen verenigd met de kracht van God zijn nog sterker. Deze drie vormen een sterke relatie die niet gemakkelijk verbroken kan worden.

Wil je meer over de Marriage Week weten: http://loveup.nl/

Heb je vragen aan ons of wil je gewoon graag wat delen hierover dan staan we daar zeker voor open. Via bovenstaande ‘Contact’ komt het altijd (alleen) bij ons terecht. ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.