-, blog

Make Some Noise….

De laatste klanken van het vorige lied klinken nog na. Het wordt weer donker in de zaal. We zien de nieuwe zangers en zangeressen het podium opkomen. De lampen beginnen de zaal weer in te schijnen. Blauw, wit en paars; ze flitsen van links naar rechts. De eerste klanken van het nieuwe lied klinken. ‘Yes, dit is een leuk liedje’, hoor ik naast me. De eerste meisjes staan al weer in de gangpaden om de dansjes mee te dansen. Het is een feestje!

Een paar jaar geleden mocht een meisje, uit mijn klas, een liedje kiezen om ‘s morgens te zingen. ‘Het allerleukste liedje’, zei ze. Ik twijfelde even, want ik wist niet of dit een christelijke liedje was. Ik kende hem niet en de titel gaf niet echt een Bijbelverhaal aan. Maar goed, ik zocht hem op en zette hem aan. In no-time waren alle kinderen van de groep heerlijk aan het meezingen. En tot mijn verbazing, ging het echt wel over God!

Tja, ik kwam er weer eens achter dat ik echt niet alles weet. En dat kinderen je horizon verbreden. Het liedje werd een echte hit in de klas, maar ook thuis! Natuurlijk leerden we ook de andere liedjes kennen, en onze wereld van christelijke muziek voor kinderen was opnieuw groter geworden. We leerden de stichting Make Some Noise Kids kennen.

Terwijl het nummer in volle gang is, de zangers zingen en hun ‘moves’ doen, schijnen groene lazerstralen de zaal in. De jongens die nog rustig op hun stoel zaten, staan nu allemaal op de stoelen. Met hun foamsticks proberen ze de stralen te raken, terwijl het refrein uit volle borst wordt mee gezongen.

Wees niet bang, Want Hij is groter

Wees niet bang, Want Hij is sterker

Wees niet bang  en Hij is bij ons

Wij zijn save bij Hem

Forever save

Terwijl ik om me heen kijk, tijdens een liveshow, besef ik me de de invloed van muziek op mensen. We schreven al eens eerder over de impact van liedjes (blog: een pukkel van waarde). Je kunt zoveel mee geven door een lied! Een boodschap, waarvan je hoopt dat die blijft hangen. Dat kinderen weten dat ze geliefd, bijzonder en speciaal zijn in God’s ogen. Ongeacht wat ze nog gaan doen.

Een van de vele meisjes trekt mijn aandacht. Vol overgave staat ze, met haar glitter haarband, tussen de rijen in te dansen. Hij lijkt alsof ze de wereld om haar heen vergeten is. Haar gezicht straalt terwijl ze het liedje mee zingt. Ik hoor de tekst en hoop dat ze deze nooit zal vergeten.

Ik ben special in Gods ogen

En ik mag showen

Hij’s mijn only one

en Hij zegt wie ik ben

God’s girl, God’s girl

Hij maakt het het verschil en zegt wie ik ben

Ik ben Zijn shining star

beautiful

so just remember who you are

 

Naar welke muziek luisterde jij als kind? Heb jij een nummer die je altijd is bij gebleven? ♥

 

bron: Make Some Noise Kids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.