blog

Maak ik plaats en maak ik tijd?

Wat een prachtig nummer hebben we net gehoord van Pearl Joan en Lucas Kramer! We hadden geen idee dat ze met een kersttournee zijn begonnen. Heel per ongeluk, beetje snuffelend op internet zagen we op de site van de EO de mooiste kerstclips van Nederlandse bodem.

We moesten wel al een beetje lachen …Nederlandstalig…daar zijn we niet zo snel van. Maar Pearl Joan heeft een prachtige stem en daarom klikten we toch het lied maar aan.

We zijn ontroerd door de mooie stemmen, viool en pianospel. De melodie kwam ons wel al bekend voor, maar waarvan ook al weer? Al speurend kwamen we het origineel tegen: de versie van Celine Dion.  Het nummer hadden we vaker gehoord… maar de tekst?!  

De tekst komt binnen! Ze zingen over het kerstverhaal. Aangekomen in Bethlehem zijn Jozef en Maria op zoek naar een plekje om de nacht door te brengen. Maar nergens was er plaats en nergens was er tijd.

Toen zij in Bethlehem waren, moest Maria bevallen. Zij bracht haar eerste zoon ter wereld, een jongen. Ze wikkelde Hem in doeken en legde Hem in een voerbak, want in de herberg van het dorp hadden Jozef en Maria geen onderdak kunnen vinden. (Lucas 2:6-7)

Voor ons ook een belangrijke vraag:

Maak ik plaats en maak ik tijd?

Maak ik tijd om Jezus toe te laten in mijn leven? Maak ik tijd om Hem te leren kennen door de bijbel te lezen? Maak ik tijd om te groeien in mijn geloof in God. Maak ik tijd om mijn relatie met Hem te onderhouden. Is er plaats voor God in mijn leven?

Wat een vragen hè uit één zin van dit lied. En het raakt ons. We denken er over na. Helemaal in deze tijd rond Kerst. Natuurlijk willen we je de rest van de tekst niet onthouden. Maar kijk uit, misschien roept het nog meer vragen bij je op om over na te denken….heb je daar wel tijd voor? 😉

 

“Want ik wil samen met de herders knielen
en met de wijze mannen hulde bieden
met de engelen Zijn naam vereren
want de Heer der Heren
 is dat welkom waard”

 

Geniet mee met het lied: Toen en nu (The Prayer)

 

 

1 thought on “Maak ik plaats en maak ik tijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.