blog

Loslaten hè!

Met een heerlijk gebakje en muntthee voor ons zaten we, ons schoolteam en wij, op de laatste dag voor de vakantie bij Lekker Anderz (Een aanrader om eens te gaan koffie drinken of lunchen in Stadskanaal). Nog enkele momenten was de grote zomervakantie van ons verwijderd. We keken er erg naar uit. Ach ja, wie niet? Als je eenmaal weet dat je vakantie krijgt, ben je er ineens nog meer aan toe! Het was een druk jaar geweest op school, maar ook thuis. En we waren ook best druk geweest voor kies-connect. Goed om zo samen met je collega’s de vakantie in te luiden.

Voor dat we het wisten, stonden we iedereen uit te zwaaien, nog even met sommigen te knuffelen en vooral te zeggen tegen elkaar: ‘Loslaten hè, vooral loslaten!’. Nou dat waren we ook zeker van plan! Héérlijk;  niet elke dag meer op tijd op staan, geen gesjees naar clubjes, muziekles en vergaderingen. Even niet de verantwoordelijkheid voelen voor alle verplichtingen. Nee, loslaten zou heus niet zo moeilijk worden…..

Het was simpeler gedacht dan gedaan. Want als je zo druk bezig bent geweest dan kun je niet zo maar op een ‘uit- knopje’ drukken. Mijn gedachten gingen nog alle kanten op en mijn lijf bleef nog wel twee weken in de ‘ik-moet-wat-doen-stand’.  Ik moest dus echt even ‘afkicken’. 

Loslaten is met je hart toestaan wat je hoofd niet kan vergeten

Ook thuis werd ‘ het loslaten’ op de proef gesteld. Dochter wilde graag een keertje alleen naar het centrum: shoppen met vriendin. Alhoewel ze prima naar de winkels fietsen kan, ze echt niet in zeven sloten tegelijk loopt en haar mobieltje mee heeft, werd mijn moeder-gevoel flink aangesproken.  Daar stond ik uitgebreid zwaaiend op straat alsof ze heel lang weg zou blijven. Zachtjes sprak ik mezelf duidelijk toe: ‘Loslaten hè, loslaten!’

Gelukkig werkte de zon goed mee deze vakantie, waren de kinderen gezellig en was manlief ook vrij. Ik heb urenlang gelezen en het water op de camping kabbelde rustig aan mijn voeten. Zo gebeurde het toch dat ik gewoon vergat welke dag het was en welke datum bij de dag hoorde. Kon ik opstaan zonder te denken aan al dat ‘moeten’ en aan alle dagelijkse beslommeringen. Eindelijk echt even ‘loslaten’ en ruimte maken in je hoofd en lijf om na de vakantie weer vol energie aan de slag te gaan. Want dat dat kan en mag is natuurlijk wel gigantisch luxe en zeker een reden om dankbaar voor te zijn! Ja, daar had ik dan weer ruimte voor hè, om dat te kunnen beseffen en te kunnen zeggen 😉

Yes, het is me dus gelukt om los te laten! Ik kon niet wachten om dat ook weer tegen mijn collega’s en vrienden te zeggen. Zin in de komende periode! Thuis en op mijn werk. We hebben samen ook weer heel veel zin om verder te gaan met kies-connect (want er staan wat leuke dingetjes op het programma, maar daar later meer over).

Heb ik er wel gelijk van iedereen een nieuwe opdracht bij gekregen:

Dit vakantiegevoel ‘wel vasthouden hè, wel vasthouden!’……

 

We hopen dat je deze vakantie weer genoeg energie op hebt opgedaan. En we wensen je toe dat je dit gevoel nog lang mag vasthouden! We zijn dol op tips om dat voor elkaar te krijgen ♥

 

 

Bron: Metaandacht.nu

 

2 thoughts on “Loslaten hè!

 1. Wat mooi en herkenbaar geschreven. De eerste 3 weken in Frankrijk is het loslaten gowd gelukt. Voor mij de uitdaging omaan school ook los te laten ‘s avonds en in het weeknd. Dat valt niet mee. Mijn voornemen is om vanaf nu weer meer te focussen op welk plan God met mij heeft. Werk is belangrijk en de kinderen op school maar er is meer. Wat wil ik hier nog op aarde betekenen. Een hele uitdaging. Maar God voorziet en heeft een plan met mij. Dus moet ik meer loslaten en in de handen van God leggen. Biddend voor Gods hulp.

  1. Wauw Betty, wat een prachtige en eerlijke reactie.
   Los laten, blijft een hele uitdaging… Helemaal als je het in Zijn hand legt.
   Dan voelt het alsof we de controle verliezen.
   Maar gelukkig weten we dat Hij nooit de controle verliest!
   Hij loopt met je mee én zal voorzien.
   We bidden met je mee…. Gods wijsheid voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.