blog

Licht uit of licht aan?

In een bomvolle trampolinepark, waar heerlijke zweetteentjes en ongewenste geurtjes je tegemoet komen, probeerde ik een sketchje over lampjes en kerstverlichting te vertalen voor de zondagschool van de kerk. We hebben op zondagmorgen weer een mooie ochtend voor de kinderen gepland en daar hoort ook wat gekkigheid bij (Na Kerst nog praten over kerstverliching 😉 ) Ik probeerde een filmpje te vertalen met veel Amerikaanse grapjes. Nou dat viel niet mee. Het is niet helemaal mijn humor.

Toen we de hal hier van het trampolinepark binnen kwamen, zagen we nog kerstbomen staan. Een van de kinderen vond dat maar raar, het is toch al Kerst geweest? Het is al januari, de lampjes mogen nu toch wel weg? Ik ben eerlijk gezegd nog even dichtbij de sfeervolle boompjes gaan zitten met m’n laptopje. In zo’n overdekte ruimte brengt dit toch nog extra gezelligheid en sfeer.

Nog even verder met de vertaling van het sketchje over kerstverlichting:  “Waarom haal je zo snel de kerstlampjes weg?” “Omdat Kerst al voorbij is natuurlijk, we gaan nu weer over tot de orde van de dag, dus hup alle kerstspullen weer aan de kant en de lampjes uit!”

“Bij de buren laten ze de lichtjes het hele jaar hangen. Tssss, schaamte zeg! Waarom eigenlijk? ” “Ze zeggen dat ze het hele jaar door het feest van de komst van Jezus willen vieren. Ze willen zo Zijn Licht laten schijnen!”

Ik vind de kerstlampjes ook alleen maar bij de donkere dagen van december passen, maar de gedachte om het hele jaar door Gods Licht te laten schijnen, vind ik eigenlijk wel heel mooi. Niet alleen met Kerst alle aandacht voor het Licht, maar ook de dagen en maanden er na. En dat hoeft natuurlijk niet persé met lampjes en kaarsjes. Toen we weer in de auto naar huis zaten, vroeg ik de kinderen  hoe je dat dan zou kunnen doen. Hoe kun je laten zien hoe God door jou heen schijnt? Voor volwassenen ook wel een interessante vraag, of niet? Hoe zou jij dat doen?

De kinderen reageerden met mooie reacties: aardig zijn voor de ander, luisteren naar mijn ouders, een ander kind troosten, de waarheid vertellen…. Ik neem het ook maar weer es mee in mijn grote-mensen-leventje.

Grappig waar je allemaal weer over na kunt gaan denken hè, tijdens een paar uurtjes in een trampolinepark waar de kerstbomen nog prachtig staan te schijnen!  Ja, dat wil ik ook!

 

Wil jij laten zien dat God door en in jou schijnt? Hoe zou je dat kunnen doen? ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.