blog

Let’s talk about ….!

Het is alweer een paar daagjes na de Love Up-week en ook de workshop zit er al meer dan een weekje op. Het waren intensieve regel-dagen, maar o, wat was het leuk! We hebben veel reacties gehad van mensen die tijdens deze week lekker hebben gegeten of koffie hebben gedronken met hun lief. En dat ze daar onze attentie in ontvangst hebben genomen: een kleine aanzet tot een ander gesprek met je partner. Gezellige foto’s kwamen ons tegemoet, ja het was het regelen waard!

De workshop met relatiecoach Cocky Drost zat ook helemaal vol. Natuurlijk hadden we met haar goed doorgesproken welk onderwerp ze zou gaan behandelen. Ze vroeg tijdens ons telefoongesprek of ze ook over seksualiteit mocht praten en de daarbij behorende verschillen tussen mannen en vrouwen. Wij stemden in, wel met de afspraak dat Cocky zelf die avond aan zou voelen of ‘de zaal’ er klaar voor was. Want we wonen tenslotte wel in het nuchtere Noorden 😉 Ik weet niet wat het was, maar onze gastspreekster voelde geen enkele belemmering die avond. En schroomde dus niet om de vele punten omtrent seksualiteit te behandelen en ‘alles’ bij naam te noemen. Nee, ze wondt er geen doekjes om.

We hebben er allemaal heerlijk om gelachen. De herkenbaarheid, in grapjes omgezet, maar waar ook een serieuze ondertoon in zat, maakte het tot een waardevolle avond. We hopen dat de stellen die er waren hier samen verder over door kunnen praten, lachen en delen. Dat is wat we graag wilden: een ontspannen avond, waar we allemaal even weer een spiegel kregen voorgehouden hoe te communiceren met elkaar, juist ook als de verschillen soms erg groot zijn. Samen in verbinding staan!

Voor ons gevoel was dit een mooie aanzet, maar waren we nog niet helemaal ‘uitgepraat’. Want hoe pak je het verder aan na zo’n avond met z’n tweetjes als je beide niet zulke praters bent? Of wanneer juist dit onderwerp, seksualiteit, een heel lastig onderwerp in je relatie is ( wat helemaal niet zo gek is!) hoe ga je er dan samen mee om? En waar kun je terecht voor hulp?

Voor ons een reden om deze Love up-week volgend jaar een vervolg te geven. Maar we snappen ook dat wanneer je in een moeilijke situatie zit met elkaar, je niet tot volgend jaar kunt wachten om hulp te zoeken. Natuurlijk kun je op de site van Cocky Drost terecht en kan zij je ook doorverwijzen naar iemand in jullie buurt.

Je zou ook kunnen kijken op www.ikzoekchristelijkehulp.nl waar je zelf op zoek kunt naar hulp die bij jullie past. Kom je er dan nog niet uit, dan willen wij jullie ook zeker helpen. Stuur dan een reactie naar ons via ons contactformulier. We zullen uiteraard jullie bericht vertrouwelijk behandelen.

De avond werd gezellig afgesloten met een gehaktballetje en wat napraten. Voor ons is deze avond, maar ook deze Love up week helemaal voor herhaling vatbaar! Maar vier natúúúúrlijk de liefde het hele jaar door, blijf dicht bij elkaar en houd elkaar stevig vast! Wij wensen jullie hierbij Gods onmisbare zegen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.