-, blog

Kostbare boekjes…

Gebukt en in een niet comfortabele houding stond ik onder het schuine dak van onze zolder. Ik zocht iets, maar wist niet meer precies waar het lag. Daarom trok ik maar wat dozen open in de hoop dat ik het vond. Helaas. Maar ik kwam wel oude boekjes tegen, waarvan ik een soort dagboekjes had gemaakt toen onze kinderen net geboren waren. Ik schreef daar allemaal kleine dingetje in op totdat ze een jaar of vier waren.

Terwijl ik wat makkelijker ben gaan staan bladerde ik ze rustig door en kwam allemaal dingen tegen die ik gewoon niet meer wist. Uitspraken die ze deden of opmerkingen die ze maakten. Zo leuk en bijzonder!

Een dik half uur later kwam mijn man kijken of ik het al gevonden had. ‘Huh, o nee. Maar weet je wat ik wel heb gevonden?’ En vol trots vertelde ik alle ‘wetenswaardigheden’ over onze kinderen die ik net had ‘ontdekt’. Ook hij wist het niet meer en was net als ik soms verbaasd dat ze dát zo deden of hadden gezegd.

Helemaal enthousiast ging ik naar de kinderen toe. Ze lagen in hun bed nog wat te lezen en ik ging naast ze zitten en vertelde ze over mijn vondst. Ik las wat stukjes aan ze voor. Eerst vonden ze het maar ‘raar’. Dat ik daar nu zo enthousiast over was, maar na een paar stukjes veranderde dat. ‘Wat schattig was ik toen! Lees je nog een stukje?’ Ze werden gewoon een beetje trots op zichzelf 🙂 Het was een heerlijk en bijzonder moment met ze en ik wilde liever niet stoppen. En beiden vroegen ‘Lees je morgen weer wat voor?’

Terwijl ik naar beneden liep besefte ik me dat het écht kostbaar is wat er in deze boekjes staat. Dit is niet terug te vinden op filmpjes of foto’s, want het zijn mijn bevindingen over hoe ze zich ontwikkelden. Mijn kijk op hun leven. Geen kritiek. Alleen maar een mening van een trotse moeder. Super gekleurd natuurlijk, maar o wat herken ik dat trotse gevoel van toen en het is niet veranderd!

Waarom ben ik eigenlijk gestopt met schrijven?

Het enige antwoord dat ik me op die vraag kan voorstellen is… TIJD. Jammer, want als ik deze boekjes niet had, was ik dit allemaal vergeten. En wat kostbaar en mooi dat ik ze dit ook ‘mee kan geven’.

Daarom heb ik weer twee boekjes gekocht om te vullen met mijn kijk op hun leven. In één boekje ben ik al begonnen …. en heb al weer ervaren waarom ik gestopt was. Zucht. Gelukkig komt de vakantie er aan en ik heb de boekjes in het zicht gelegd. Zodat ik hopelijk de tijd neem om op te schrijven wat me te binnen schiet.

 

Wat zou jij willen opschrijven, om niet te vergeten, over het leven van je kind(eren) ? ♥ 

2 thoughts on “Kostbare boekjes…

  1. Heel herkenbaar!
    Van alle 3 kinderen opschrijfboekjes die ik zo veel mogelijk probeer bij te houden maar uiteindelijk is die van de eerste veel voller (inc. Foto’s) dan van onze 3e.
    Maar niet een reden om op te geven we blijven doorschrijven want het is nu al leuk dingen terug te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.