blog

Een kerstspel om te spelen

 

Het zal je vast niet zijn ontgaan; Kerst komt er aan! Mocht je er nog niet klaar voor zijn; folders en magazines helpen je er graag aan herinneren. Alles staat vol met prachtige foto’s, waarop mooie verlichte tafels staan vol met dampende borden heerlijk eten! Aan tafel zitten lachende mensen met feestelijke kleding, die allemaal met elkaar aan het praten zijn. Op de achtergrond staat nog een mooie versierde kerstboom… Een prachtig plaatje!

Tja…. Wij genieten altijd wel even van die foto’s. Maar die lachende en pratende mensen aan de tafel…. dat zet ons altijd wel aan het denken. Zouden ze elkaar kennen? Zou er ook iemand hoofdpijn hebben? Hoeveel foto’s zouden geschoten zijn om deze goede foto te krijgen? Zouden ze echt met elkaar praten of zegt de fotograaf net dat ze bijna vrij zijn? Je kunt er hele verhalen bij bedenken.

Verbinding tussen mensen

Al vanaf het begin van ons blogavontuur zijn we op zoek naar meer verbinding. Ook in ons gezin, met onze kinderen. We zijn druk geweest met een adventskalender en nu zijn we op zoek gegaan naar iets extra’s voor Kerst en Oud en Nieuw. Want wat zou het mooi zijn als er bijvoorbeeld tijdens de maaltijd echt contact wordt gemaakt. Dat er verbinding is aan de tafel. Het liefst tussen alle mensen die er zijn. Helaas weten we ook wel, uit ervaring, dat dat echt niet altijd zo is.

Downloaden!

Zoals je vast al weet zijn wij dol op kaartjes. Kaartjes om je even op gang te helpen. Om te  weten wat de ander beweegt, denkt of om heerlijk samen te lachen! Om samen met elkaar te genieten!

Nu kwamen we op de site van Timotheus een leuk kerstspel tegen. Een kerstspel met vragen en opdrachten, die je kunt downloaden om rond de Kerst of Oud en Nieuw te gebruiken. Je kunt het met je gezin, je familie of vrienden doen.

We hopen dat steeds meer uitziet naar Kerst. Naar de  dagen waarin we in alle vrijheid, samen mogen stil staan bij de komst  van Jezus! Naar hét moment waarop er weer hoop op aarde was. Hoop op herstel en verbinding tussen God én mensen. Ook bij jullie thuis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.