-, blog

If you want to grow

“Read your bible, pray everyday”, ja dit liedje kan ik wel dromen. Vroegah,  was dit een topper in de klas. We begrepen er eigenlijk niks van, maar dat je in het Engels mocht zingen en dan ook nog op je stoel mocht gaan staan tijdens het vervolg: ‘If you want to grow’ was eventjes anders dan de andere liedjes die we zongen. Tegenwoordig (oe klinkt een beetje oud-wijfig) zing ik dit liedje niet meer met mijn groep. Maar de woorden klinken nog wel eens in mijn hoofd. En dat gaat dan vooral gepaard met een ‘ja-ik zou-dit-toch-vaker-moeten-doen-gevoel’… Haha niet het zingen van dit liedje, maar vaker in de bijbel lezen om te ‘groeien’.

Natuurlijk zijn er heel veel boekjes op de markt, om je te helpen elke dag de bijbel open te slaan. Vaak met een korte overdenking. Ik vind de boekjes van Max Lucado altijd mooi. Maar dit houd ik dan een paar weekjes vol en dan vergeet ik het toch weer, om vervolgens maanden later te kijken waar ik was gebleven.

Gelukkig wordt er tegenwoordig nog meer op de makkelijke mens (lees: voor mij) ingespeeld. Afgelopen tijd heb ik drie tips gekregen die ik graag met je wil delen. Ik heb ze ook uitgeprobeerd, de een spreekt misschien meer aan dan de ander. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.

Tip 1: Dagelijkse bijbelpodcast:  Eerst dit

In ongeveer zeven minuutjes kun je luisteren naar een bijbellezing, een korte overdenking en gebed van EO en IZB. Een handige app die je op je telefoon kunt zetten en die je thuis of onderweg kunt luisteren. Elke werkdag van maandag t/m vrijdag. “Luisteren helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus”.

Tip 2: De Bijbel Open-app van de Evangelische Omroep.

Dagelijkse online (filmpje) overdenkingen, aangevuld met een gebed of een vraag en een lied. Ik hoorde van iemand dat dit ook een mooie manier is om samen na het eten te bekijken (en over door te praten) Het is ook mogelijk om te zoeken op thema.

Tip 3: Bible app van YouVersion voor telefoon, tablet en computer.

Gratis leesplannen en overdenkingen, met de mogelijkheid te luisteren en video’s te kijken. Je kunt alleen een leesplan starten (bijvoorbeeld over ouderschap, huwelijk, angst etc.) maar ook samen met iemand anders of een groep. De tijdsduur van de leesplannen verschilt en je kunt dagen overslaan om later weer in te stappen.

Hoop dat het je nieuwsgierig maakt om te kijken of het wat voor je is. Of misschien ken je het al en is het mooi om deze tips door te geven. We hoeven het gelukkig niet allemaal zelf uit te vinden. Het wordt ons zo best makkelijk gemaakt. De uiteindelijke keuze om ook daadwerkelijk te lezen, luisteren of kijken en daardoor te ‘groeien’…tja… dat is aan onszelf 😉

 

Heb jij nog een andere manier om de Bijbel te ‘lezen’? ♥

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.